فرهاد عزیزی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: در راستای حفظ و سیادت تاریخی خلیج فارس و دریای مکران از مدتی پیش از سوی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری تصمیم بر آن گرفته شد تا موضوع میراث تاریخی خلیج فارس و دریای مکران فقط به روز خاصی که به این عنوان نام گذاری شده است، محدود نشود.
مدیر کل دفتر امور پایگاه های میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بیان داشت: در همین راستا با برنامه ریزی ها و مطالعات صورت گرفته در نهایت پایگاه های میراث فرهنگی در سواحل خلیج فارس و دریای مکران جهت انجام مطالعات، کاوش های باستان شناسی و حفظ و احیای آثار مرتبط با تاریخ خلیج فارس و دریای مکران ایجاد شد.
این مقام مسئول در سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه در همین راستا هم اکنون شاهد فعالیت دو پایگاه میراث فرهنگی خلیج فارس در استان هرمزگان هستیم، اذعان داشت: یک پایگاه در شهر تاریخی ساحلی لافت واقع در جزیره قشم و یک پایگاه نیز در بندر کنگ هم اکنون در حال انجام فعالیت های مرتبط با میراث فرهنگی منطقه خلیج فارس هستند.
عزیزی به فعالیت پایگاه میراث فرهنگی خلیج فارس در سیراف واقع در استان بوشهر اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: از آنجا که شهر تاریخی سیراف همواره به عنوان یکی از مهمترین مواریث تاریخی خلیج فارس مطرح بوده است در گذشته صاحب پایگاه میراث فرهنگی بوده اما بنا به دلایلی فعالیت های این پایگاه تعطیل شده بود.
وی تاکید کرد: با تلاش های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موفق شدیم فعالیت این پایگاه مهم میراث فرهنگی خلیج فارس را چندی پیش دوباره از سر گیریم تا به این ترتیب شاهد ادامه مطالعات و کاوش های باستان شناسی در سیراف همزمان با انجام عملیات حفاظت و احیای آثار تاریخی موجود در این منطقه ساحلی خلیج فارس باشیم.
مدیر کل دفتر امور پایگاه های میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری،اذعان داشت: ایجاد پایگاه میراث فرهنگی خلیج فارس در بندر ماهشهر واقع در استان خوزستان طی سفر استانی که چندی پیش انجام شد، نهایی شده است و به زودی شاهد آغاز به کار فعالیت این پایگاه در استان خوزستان نیز خواهیم بود.
وی با تاکید بر لزوم انجام مطالعات و کاوش های باستان شناسی در سواحل دریای مکران، یادآور شد: با توجه به اهمیت فراوان این موضوع از دیدگاه سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری، همچنین پایگاه میراث فرهنگی دریا و سواحل مکران در چابهار چندی پیش راه اندازی شده است و هم اکنون در حال انجام مطالعات باستان شناسی در منطقه است.
عزیزی در ادامه گفته های خود با اشاره به اینکه این پنج پایگاه مذکور زیر نظر مستقیم سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری فعالیت می کنند، عنوان کرد: پایگاه میراث فرهنگی در شهر حریره کیش نیز هم اکنون توسط سازمان منطقه آزاد کیش اداره می شود که قصد داریم در آینده بسیار نزدیک با همکاری مشترک سازمان منطقه آزاد کیش، این پایگاه تاریخی را نیز مدیریت و بیش از پیش در انجام امور مرتبط با باستان شناسی فعال کنیم.
به گفته این مقام مسئول در سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری، فعالیت پایگاه های تاریخی مذکور می تواند نقش مهمی در جمع آوری مدارک و مستندات لازم دال بر سیادت تاریخی خلیج فارس و دریای مکران ایفا کند.
مدیر کل دفتر امور پایگاه های میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی های در حال انجام شاهد انجام اقدامات موثری در زمینه میراث فرهنگی خلیج فارس و دریای مکران که طی سال های گذشته مورد غفلت واقع شده است، باشیم.