دکتر ضیاء الدین الماسی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: همواره یکی از مهمترین منابع آلودگی دریاها، نشت نفتی است که این نشت یا از طریق کشتی های نفتکش و یا از سکوهای نفتی وارد آب می شود.
مدیر کل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، اذعان داشت: بنابراین اعمال اقدامات پیشگیرانه در راستای جلوگیری از هر گونه نشت نفتی در آبهای کشور، همواره به عنوان یکی از دغدغه های سازمان حفاظت محیط زیست محسوب می شود.
وی در ادامه خاطرنشان ساخت: یکی از آخرین و مهمترین اقدامات پیشگیرانه سازمان حفاظت محیط زیست در راستای جلوگیری از نشت نفتی در آبهای کشور، تدوین نظام ممیزی سکوهای نفتی بوده است که از سال گذشته اجرایی شد.
الماسی عنوان کرد: بر اساس نظام ممیزی سکوهای نفتی، بازدید کارشناسان محیط زیست دریایی هر ساله از چگونگی عملکرد زیست محیطی سکوهای نفتی به صورت میدانی انجام خواهد شد تا به این ترتیب نسبت به جلوگیری از نشت نفتی از سوی این سکوها جلوگیری به عمل آید.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته چهار سکوی نفتی در خلیج فارس مورد بازدید کارشناسان محیط زیست دریایی قرار گرفت، گفت: نواقص زیست محیطی این سکوهای نفتی به وزارت نفت ابلاغ شده است تا اقدامات لازم از سوی این وزارتخانه صورت گیرد.
مدیر کل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفته های خود تصریح کرد: بازدید کارشناسان محیط زیست دریایی از سکوهای نفتی بر اساس نظام ممیزی تدوین شده از سوی محیط زیست، ادامه خواهد داشت.
وی اجرای نظام ممیزی سکوهای نفتی را در کنترل آلودگی های نفتی به وجود آمده از این سکوها را بسیار با اهمیت دانست و گفت: به این ترتیب شاهد بهبود وضعیت محیط زیست آبهای خلیج فارس خواهیم بود؛ چرا که با نظارت بیشتر کارشناسان محیط زیست بر عملکرد سکوهای نفتی از نشت آلودگی نفتی به آبهای خلیج فارس جلوگیری خواهد شد.
این مقام مسئول در معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، در ادامه گفته های خود از تهیه کتابچه حوداث نفتی خبر داد و گفت: در این کتابچه تمام گزارشات نشت نفتی به همراه جزئیات در خلیج فارس و دریای خزر از سال 91 تا کنون جمع آوری شده است.
مدیر کل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از ابتدای امسال تا کنون، شش مورد نشت نفتی در آبهای کشور گزارش شده است.
به گفته وی، نشت نفتی امسال، دو بار در ماه شهریور، دو بار در مرداد ماه، یک بار در تیرماه و یک بار در خرداد ماه گزارش شده است.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، بیان داشت: خور سمایلی در خلیج فارس، محدوده میدان نفتی ابوذر، حوالی میدان نفتی سیری، محدوده جنوب شرقی میدان نفتی ابوذر و نیز دریای خزر، مکان هایی بوده اند که نشت نفت از آنجا گزارش شده است.
الماسی یادآور شد: سال گذشته هشت مورد حادثه نشت نفتی گزارش شده بود که اکثر آنها در خلیج فارس رخ داده و ناشی از نشت از سکوهای نفتی بوده اند.
وی خاطرنشان ساخت: با تهیه مواردی چون کتابچه آلودگی نفتی، سازمان حفاظت محیط زیست قصد دارد با در اختیار دادن داده ها و اطلاعات لازم، سطح آگاهی ارگان های مختلف را در راستای حفاظت محیط زیست دریایی به منظور کاهش آلودگی های دریایی، افزایش دهد.
مدیر کل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، همچنین به تصویب ضوابط مقابله با فضولات نفتی مطابق تعهدات ذکر شده در قانون حفاظت از دریا ها و رودخانه های قابل کشتیرانی مصوب سال 1389 اشاره کرد و گفت: این امر نیز اقدام مهمی در کاهش آلودگی هایی محسوب می شود که نتایج آن در سالهای آینده مشخص خواهد شد.