جلیل مختار در گفتگو با خبرنگار مانا افزود: بر اساس این مجوز بازرگانان و تجار می توانند به ازای پنج میلیون دلار صادرات، پنج میلیون دلار واردات کالا از این بندر داشته باشند.
وی هدف از صدور مجوزواردات کالا را رونق اقتصادی این منطقه بندری و ایجاد اشتغال بیان کرد و افزود: تا پیش از این هیچگونه واردات کالا از این بندر صورت نمی گرفت.
نماینده آبادان و اروندکنار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجوز بندر تجاری اروندکنار صادر شده است افزود: تجاری شدن بندر اروندکنار به معنای صادرات و واردات کالا می باشد واین می تواند شروع توسعه دوباره این بندر باشد.
مختار افزود: بازارچه مرزی اروندکنار با وجود حمایت های لازم ، هنوز فعال نشده و غرفه های آن خالی از کالای وارداتی است.
وی گفت: واردات کالای مورد نیاز از بندر اروندکنار می تواند منجر به فعال شدن بازارچه مرزی اروندکنار شود و این همان چیزی است که اهالی این منطقه خواستار آن هستند.
بندر اروندکنارتا پیش از شروع جنگ تحمیلی یکی از بنادر فعال خوزستان بود ولی با شروع جنگ تحمیلی ، اهالی این منطقه به سایر نقاط کشور مهاجرت کردند و پس از جنگ نیز تعداد کمی از مردم به موطن خود بازگشتند.
بندر اروندکنار محل اصلی اجرای عملیات غرورآفرین والفجر 8 بود که طی آن رزمندگان اسلام با عبور از اروندرود دژ ساحلی نیروهای بعثی عراق را به تصرف خود در آورده و شهر بندر فاو را آزاد کردند.
بندر اروندکنار در 50کیلومتری جنوب آبادان و در نزدیکی دهانه آبراه اروندرود واقع شده است.