به گزارش مانا این کارگاه آموزشی با همکاری موسسه علوم جوی و اقلیمی انجمن ملی کشور ایتالیا و توسط دکتر استفانو زچیتو Stefano Zecchetto(مدرس کارگاه) و با حضور محققان و پژوهشگران سازمان ها و ارگان های دریایی و همچنین مراکز پژوهشی 11 خرداد 1395 در محل پژوهشگاه برگزار می شود.
دکتر پروین غفاریان رئیس پژوهشکده علوم جوی پژوهشگاه و دبیر علمی کارگاه، هدف از برگزاری این کارگاه را آشنایی با آخرین روش های به کار گرفته شده در تخمین میدان باد بر روی دریای مدیترانه و کاربست آن بر روی دریاهای ایران، عنوان کرد.
غفاریان، آشنایی با تکنیک های سنجش از دور در تخمین میدان باد سطحی دریاها، استفاده از مدل سازی عددی در پیش بینی میدان باد سطحی دریاها و تحلیل داده های ماهواره ای برای تخمین میدان باد سطحی دریاها را از محورهای این کارگاه آموزشی بر شمرد.
این عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با بیان این که شبیه سازی و تعیین دقیق میدان باد سطحی به ویژه بر روی دریاها برای بخش های صنعتی، مدیریتی، ارتباطات و ترابری از اهمیت ویژه ای برخوردار اســت، تصریح کرد: باد سطحی بر روی دریاها و اقیانوس ها، نقش کلیدی بر بسیاری از پدیده های جوی دارد که بر اقلیم جهانی اثرگذارند.
غفاریان، نقش باد در تغییرات جوی را مهم عنوان کرد و گفت: تغییر در توده های هوا، شارهای رطوبتی ناشی از تبخیر بر روی سطح دریا، خیزاب توفان یا امواج، مثال هایی از پدیده هایی هستند که باد عامل اصلی به وجود آورنده آنها اســت.
وی خاطرنشان کرد: توفان حاره ای و توفان های زمستانی عرض های میانی همگی شامل سرعت های باد بالا هستند که کشتیرانی بین المللی و همچنین زندگی کسانی که نزدیک آب ها هستند را در معرض خطر قرار می دهند.
دبیر علمی کارگاه در ادامه افزود: بادهای سطح دریا به سرعت با زمان و مکان تغییر می کنند و نمونه گیری و صحت مشــاهدات ماهواره ای این داده ها را از سودمندترین داده های دردســترس برای پیش بینی و تحقیق بر روی آب ها قرار داده اســت.