فعال بخش خصوصی در امر حفاظت از محیط زیست جزیره هنگام در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: طی چند روز گذشته شاهد به گل نشستن لاشه دو دلفین در جزیره هنگام بودیم.
افشین عباس نژاد هنگامی تاکید کرد: این دلفین ها به فاصله دو روز متناوب تلف شدند که این امر زنگ خطر بزرگی برای حیات وحش خلیج فارس به شمار می رود.
عباس نژاد هنگامی عنوان کرد: زخم های مشاهده شده روی تنه این دلفین ها حاکی از آن است که در تور چشمه ریز صیادان ساردین به دام افتاده اند.
وی در ادامه در خصوص مرگ دلفین های یادآور شد: با وجود اینکه مرگ دلفین ها به محیط زیست جزیره قشم گزارش شده است اما تاکنون هیچ یک از مسئولین محیط زیست برای بررسی این موضوع به جزیره هنگام وارد نشده اند.
وی تاکید کرد: از آنجا که محیط زیست قشم و جزیره هنگام همزمان به عهده محیط زیست جزیره قشم و محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم است، لذا هماهنگی لازم بین این دو اداره وجود ندارد که همین موضوع سبب ایجاد مشکلات فراوانی در خصوص رسیدگی به مشکلات زیست محیطی این جزایر شده است.
وی خاطرنشان ساخت: مرگ این دو دلفین در حالی صورت می گیرد که چندی پیش صید ماهیان ساردین در اطراف جزیره هنگام ممنوع اعلام شده بود.
مدیر عامل دفتر خدمات مسافرتی دلفهنگام اذعان داشت: اما از زمان اعلام ممنوعیت صید از سوی شیلات در اطراف جزیره هنگام، هیچ گونه نظارتی بر عملکرد صیادان وجود ندارد و همچنان صیادان ساردین با تورهای چشمه ریز خود مشغول صید هستند.
عباس نژاد هنگامی تصریح کرد: عدم حضور یگان حفاظت شیلات در منطقه نیز باعث شده تا صیادان غیر مجاز به راحتی در محدوده غیر مجاز اقدام به صید کنند.
به گفته وی، تورهای چشمه ریز از ماهیان بسیار ریزی چون ساردین تا پستانداران بزرگی مانند دلفین ها را در خود به دام می اندازد.
این فعال بخش خصوصی در امر حفاظت محیط زیست جزیره هنگام یادآور شد: باید هر چه سریعتر نسبت به جمع آوری صیادان ساردین از اطراف جزیره هنگام اقدام شود چرا که در غیر این صورت در آینده ای نه چندان دور شاهد مهاجرت دلفین ها از آبهای ساحلی هنگام خواهیم بود.
وی تاکید کرد: دلفین های اطراف جزیره هنگام از نوع بینی بطری بوده که این گونه هم اکنون جز گونه های در معرض انقراض دلفین ها در دنیا محسوب می شود.
عباس نژاد هنگامی اضافه کرد: بنابراین همین موضوع بر لزوم توجه مسئولین به حفاظت از این پستانداران با ارزش خلیج فارس می افزاید.
وی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: از سوی دیگر وجود دلفین ها از اهمیت بسیار بالایی برای بومیان جزیره هنگام برخوردار است، چرا که گردشگران بسیاری در طول سال به بهانه تماشای گله های دلفین ها وارد جزیره هنگام می شوند.
وی همچنین به برگزاری کلاس های آموزشی برای قایقداران فعال در گردشگری جزیره هنگام برای جلوگیری از آسیب رسانی به دلفین ها در هنگام گشت های دریایی خبر داد و گفت: این کلاس ها به طور مرتب از سوی اداره کل محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم برای قایقداران برگزار می شود.
این فعال بخش خصوصی در امر حفاظت محیط زیست جزیره هنگام اذعان داشت: متاسفانه قایقداران مواردی که در کلاس های آموزشی به آنها گوشزد می شود را رعایت نمی کنند.
به گفته عباس نژاد هنگامی در اکثر موارد شاهد نزدیکی قایق های تفریحی به دلفین ها هستیم که همین امر ترس را برای آنها به همراه دارد.
مدیرعامل دفتر خدمات مسافرتی دلفهنگام خاطرنشان ساخت: طی سالهای اخیر مرگ و میر این پستانداران دریایی نیز به دلیل برخورد با موتور قایقهای صیادی نیز بسیار افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: برای حفاظت از دلفین های جزیره هنگام، تنها آموزش به قایق داران کافی نیست بلکه باید همراه با آموزش نظارت مستقیم محیط زیست نیز صورت گیرد.
لازم به ذکر است، تنها فعالیت اقتصادی در جزیره هنگام، که بیش تر اهالی از دیرباز به آن مشغول بوده اند، ماهیگیری بوده است. در حال حاضر با حضور گردشگران علاقه مند به دیدین زیبائی های طبیعی و گردشگری جزیره، ارائه خدمات به گردشگران نیز از جمله فعالیت های مردم محلی است.
از نقاط دیدنی جزیره تأسیسات بندری انگلیسیها است. تماشای دستههای دلفین اطراف جزیره یکی از دیدنیهای این جزیره به شمار میرود.
شنا وغواصی در سواحل پیرامون جزیره و تماشای لاکپشت های دریایی، سواحل زیبای صخرهای و شنی از جمله جاذبه های دریایی اطراف هنگام و طبیعت منحصر به فرد، آهوان و تنها پارک کروکودیل کشور از جاذبههای داخل جزیره هنگام محسوب میشوند.