مدیر اداره بنادر و دریانوردی استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) به عنوان هاب غلات و نیز رتبه اول ترانزیت کشور در سال های اخیر بسیار مورد توجه بوده است.
سعدالله عبداللهی، افزود: بدون شک چنین جایگاهی، نیازمند تلاش و توسعه زیرساخت ها ی لازم بوده که این امر در یک دهه گذشته در حوزه های مختلف با همت همه مسئولین و کارکنان به انجام رسیده است.
وی اظهار داشت: طی سالهای اخیر اقدامات توسعه ای گسترده ای در بندر امام خمینی به عنوان یکی ازمهمترین بنادر جنوبی کشور انجام شده است.
این مقام مسئول در استان خوزستان یادآور شد: اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان علاوه بر انجام لایروبی مستمر جهت نگهداری عمق اسکله ها و کانال دسترسی خور موسی، بر اساس برنامه سالیانه نیازهای لایروبی را به منظور تأمین اعتبارات لازم معین می کند.
وی در ادامه گفت: همچنین با هدف توسعه و افزایش ظرفیت مجتمع بندری امام خمینی(ره)، براساس پیش بینی های صورت گرفته از جمله احداث اسکله 36، بهره برداری از اسکله 37، افزایش ظرفیت اسکله 38 و تأمین عمق مناسب خوریات همجوار آن(خور جعفری)، تمام نیازهای لایروبی احداثی و نگهداری استخراج در حال انجام است.
عبداللهی با بیان اینکه یکی از مهمترین اقدامات صورت گرفته طی یک دهه گذشته، توسعه اراضی پسکرانه و پشتیبانی بندر امام بوده که با سیاست جذب سرمایه و افزایش ظرفیت عملیاتی انجام شده است گفت: در این راستا طرح های مطالعاتی و امکان سنجی متعددی صورت پذیرفت که اهم آنها طرح توسعه اراضی 600 ، 700 و 2400 هکتاری است.
مدیر اداره بنادر و دریانوردی استان خوزستان اعلام کرد: همچنین در راستای توسعه بازار و جذب کالای جدید در سبد عملیاتی بندرامام طرح احداث ترمینال تمام مکانیزه مواد معدنی، طرح توسعه اسکله های نفتی و احداث ترمینال غلات در حال انجام است.
عبداللهی در خصوص توسعه توان تجهیزاتی بنادر استان تاکید کرد: سیاست سازمان بنادر و دریانوردی ، تأمین تجهیزات از طریق سرمایه گذاران بخش خصوصی است که در این راستا مقدمات عقد قرار داد با شرکت های سرمایه گذار جهت تأمین تجهیزات استراتژیک کانتینری جهت پشتیبانی از کشتی های پست پاناماکس، خرید 4 دستگاه مکنده غلات فراهم شده، و عملیات اجرایی ساخت گراپ با ظرفیت 35 متر مکعب به همراه هاپر دوقلوی مربوطه در سطح کشور، نمونه ابتکاری و بی نظیری محسوب می شود، مراحل تکمیلی خود را می گذراند.
وی تاکید کرد: همچنین جهت تامین امنیت و ایمنی بندر، تامین یک فروند شناور تندرو گارد ساحلی، خرید یک دستگاه کامیون پیشرفته آتش نشانی با سیستم اطفاء حریق اتوماتیک و اجرای پروژه دوربین های مدار بسته در سطح بندر از مهمترین اقدامات بوده است.
این مقام مسئول در استان خوزستان اعلام کرد: در راستای ارتقاء فعالیت های بندری در دو حوزه ترانزیت و صادرات با مطالعه و امکان سنجی ظرفیت های منطقه، اراضی پسکرانه و دیگر امکانات موجود و به طور مشخص در حوزه ترانزیت با توجه به مزیتهای نسبی بندر امام سرمایه گذاری گسترده ای از سوی بخش خصوصی در زیرساختهای مورد نیاز صورت گرفته است.
به گفته مدیر کل اداره بنادر و دریانوردی استان خوزستان این سرمایه گذاری ها همچنان روبه افزایش و گسترش است و کسب رتبه اول کشور دراین بخش شاهدی بر این مدعاست .
وی بیان کرد: همچنین در حوزه صادرات با تقویت ساختار بازاریابی در آینده نزدیک مطالعات و امکان سنجی لازم انجام خواهد شد و سیاستگذاری و برنامه ریزی مناسبی با محوریت صادرات در دست اقدام است که قطعا نتایج آن در آینده بیشتر به چشم خواهد خورد.