مدیر کل اداره بنادر و دریانوردی استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار مانا با بیان اینکه اصولا بنادر در عرصه بین المللی و ملی بر اساس فاکتورهای جغرافیایی، اقتصادی و تکنولوژیکی در یک سناریو و استراتژی کلان نقش ها و وظایف متفاوتی را بر عهده می گیرند افزود: به عبارت دیگر امروزه بنادر به سمت تخصصی شدن در عرصه اقتصادی و اجتماعی گام بر می دارند.
سعدالله عبدالهی ادامه داد: بندر امام خمینی (ره) نیز از این رویکرد جدا نیست و عملکرد آن در دهه های گذشته این بندر را به عنوان یک بندر تخصصی بار فله در عرصه اقتصاد ملی در یک سناریوی دو قطبی و در کنار بندر شهید رجایی به عنوان هاب کانتینر کشور شناسانده است.
وی گفت: موضوعاتی همچون پایانه های مسافربری یا صیادی معمولا در بنادر کوچک توجیه اقتصادی بیشتری دارد که این امر در سال های گذشته به خوبی در بنادر دیگر استان همچون خرمشهر و آبادان شکل گرفته است و زیر ساخت های لازم نیز در آنجا بوجود آمده است.
عبدالهی در خصوص مشکلات پیش روی توسعه فعالیت های بندری استان خوزستان، افزود: عدم توسعه زیر ساخت های ارتباطی ریلی یکی از مشکلات بنادر استان خوزستان است.
مدیر کل اداره بنادر و دریانوردی استان خوزستان در ادامه اذعان داشت: در صورت بهبود روند ایجاد زیرساختهای ارتباطی ریلی، می توان سهم حمل و نقل ریلی از بندر را که حدود سه تا پنج درصد است را حداقل تا 30 درصد افزایش داد.
وی تاکید کرد: ضمنا عدم ارتباط ریلی بندرامام خمینی(ره) به خرمشهر و شلمچه نیز، باعث عدم بهره وری هزینه حمل کالاهای ترانزیتی از عراق می شود.
این مقام مسئول در استان خوزستان بیان کرد: امید است با طرح های خوبی که راه آهن جمهوری اسلامی در این باره دارد، این روند هر چه سریعتر بهبود یابد.
عبدالهی در ادامه در خصوص عملکرد بندر آبادان نیز اظهار داشت: بندر آبادان به عنوان یکی از بنادر استان خوزستان در حاشیه اروندرود، با ظرفیت پذیرش یک میلیون تن کالا در سال، طی نیمه نخست سال جاری بالغ بر 31 هزار تن تخلیه و بارگیری داشته است.
به گفته وی، پهلو دهی، خدمات رسانی و ساماندهی تردد به بیش از یک هزار و یکصد فروند شناور بخشی از خدمات دریایی است که در این بندر به شناورها ارائه می شود.
مدیر کل اداره بنادر و دریانوردی استان خوزستان یادآور شد: همچنین احداث و بهره برداری از ساختمان خدمات بندری و دریایی به منظور تسریع در خدمات رسانی به ارباب رجوع از جمله مهمترین اقدامات صورت گرفته در این بندر بوده است.
وی تصریح کرد: ساخت انبار سرپوشیده به مساحت هزار و 850 متر مربع، ایجاد زیر ساخت فیبر نوری جهت افزایش سرعت و بهبود کیفیت ارائه خدمات دولت الکترونیک به ارباب رجوع از جمله اقدامات صورت گرفته در این بندر است.
این مقام مسئول در استان خوزستان یادآور شد: تعمیرات اساسی ساختمان و خودروهای آتش نشانی به منظور افزایش سطح ایمنی و بالا بردن میزان آمادگی جهت مقابله با حوادث احتمالی نیز از جمله اقدامات و عملکرد این بندر فعال به شمار می آید.