به گزارش مانا، در نشست هم اندیشی و بررسی مطالعات نیاز آبی اکوسیستم های آبی کشور حمید گشتاسب مدیرکل دفتر زیستگاه ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقش و اهمیت تالاب ها و خطرات تهدید کننده این اکوسیستم ها بر این نکته تاکید کرد که سازمان محیط زیست باید توان کنترلی خود را بر روی تالاب ها افزایش داده و در جهت تعامل با مردم و جوامع محلی حرکت کند.
ارزیابی نیاز های آبی تالابها مهمترین فاکتور در احیای تالابها
وی همچنین به نقش مهم آب در اکوسیستم های آبی و بحران آب در تالاب های کشور اشاره کرد و اهمیت و ضرورت ارزیابی نیازهای آبی تالابها را به عنوان یکی از مهمترین فاکتورهای برنامه ریزی و گام های سازمان حفاظت محیط زیست در حفاظت، مدیریت و احیاء تالاب ها دانست.
در ادامه محسن سلیمانی، مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران، با اشاره به موضوع کارگاه و نتایج مفید آن برای مدیریت تالاب های کشور، این تلاش را در جهت استقرار رویکرد زیست بومی و ارتقا جایگاه اکوسیستم های طبیعی در برنامه ریزی مدیریت منابع آب کشور دانست.
وی یکی از مولفه های برنامه های مدیریت تالاب ها را توجه به مدیریت آب ذکر کرد و گفت: فاکتور اصلی آن تامین نیاز آبی تالاب ها است و این برآورد میزان آب تالاب ها، نیازمند بررسی دقیق و علمی است که با کمک مشاوران و دستورالعمل های تهیه شده به دست خواهد آمد.
تامین آب مورد نیاز تالاب ها در اولویت برنامه های هیئت دولت
سلیمانی با اشاره به مصوبه اخیر هیئت دولت در خصوص حفاظت، مدیریت و احیاء تالاب ها، اظهار داشت: هم اکنون توجه اصلی دولت و سازمان حفاظت محیط زیست به تالاب ها متمرکز شده به طوری که تامین آب مورد نیاز تالاب ها در اولویت دوم پس از شرب قرار گرفته است.
در پایان این کارگاه مشورتی یک روزه مشاوران به ارائه، نقد و بررسی دستاوردها و درس آموخته های مطالعات نیاز آبی تالابها پرداختند تا با انجام اصلاحات نهایی نیاز آبی 12 اکوسیستم تالابی کشور تعیین و برای لحاظ شدن در برنامه ریزی مدیریت منابع آب کشور اعلام شود.