رئیس محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان به خبرنگار مانا گفت: به دلیل آلودگی ایجاد شده در آبهای استان خوزستان به دلیل فعالیت های یکی از کارخانجات پتروشیمی، دادگاه رای داد که این واحد پتروشیمی به ازای آلودگی ایجاد کرده اقدام به ایجاد فضای سبز با کاشت نهال حرا کند.
محمد صادق صبا اذعان داشت: بر اساس حکم دادگاه، این واحد پتروشیمی باید اقدام به کاشت 12 هزار نهال حرا در حاشیه خور غراله واقع در شهرستان ماهشهر کند.
وی ادامه داد: این نهال های حرا تا پایان سال جاری در منطقه تعیین شده توسط واحد پتروشیمی متخلف کاشته خواهد شد.
این مقام مسئول در محیط زیست استان خوزستان افزود: قیمت خرید هر نهال حدود پنج هزار تومان است و علاوه بر این هزینه کاشت نیز باید توسط این شرکت متخلف پرداخت شود.
وی یادآور شد: پیش از این و در سالهای گذشته نیز مقداری نهال حرا توسط یک واحد پتروشیمی متخلف واقع در بندر امام در خور موسی کاشته شده بود.
رئیس محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان در ادامه گفته های خود بیان کرد: نهال های حرایی که در استان خوزستان کاشته می شوند از گونه مارینا، از نهالستان هایی در یک ذخیره گاه در عسلویه تهیه می شوند.
وی بیان کرد: همچنین نهال های حرا از گونه اوسینا نیز از نهالستان هایی در بندر عباس خریداری و در نوار ساحلی خوزستان کاشته می شود.
صادق صبا عنوان کرد: سال گذشته برای نخستین بار امکان سنجی کاشت نهال حرا در سواحل رودخانه بهمنشیر انجام شد که بر اساس این امکان سنجی مشخص شد که دو گونه اوسینا و مارینا می توانند در شرایط آب و هوایی خوزستان به خوبی رشد کنند.
وی اظهار داشت: در این پروژه دو هزار نهال حرا درکانال هایی از بندر امام که از رودخانه بهمنشیر منعشب می شد با کمک جامعه محلی کاشته شد.
رئیس محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان تاکید کرد: در این مراسم مقامات سازمان حفاظت محیط زیست و استان خوزستان نیز حضور داشتند.
وی گفت: از این رو هر زمانی که اقدام به کاشت نهال حرا می شود باید از این دو گونه خریداری و در نوار ساحلی استان کاشته شود.
این مقام مسئول در محیط زیست استان خوزستان در خصوص اثرات مثبت زیست محیطی کاشت نهال های حرا، خاطرنشان ساخت: بر اساس تحقیقات به عمل آمده درختان حرا دریافت کننده انواع آلاینده ها به ویژه آلاینده های فلزات سنگین هستند.
به گفته وی، این درختان از طریق برگ و ریشه می توانند آلاینده ها را مورد پایش قرار دهند که این امر از نظر زیست محیطی بسیار ارزشمند است.
رئیس محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان اظهار داشت: بر اساس مطالعاتی که در منطقه ماهشهر انجام شده است، دیده شد در مناطقی که جنگل های حرا وجود دارند، تراکم پرندگان به مراتب بیشتر است.
وی اذعان داشت: بنابراین جنگلهای حرا فضای مناسبی برای زیستگاه پرندگان و زادآوری آنها فراهم می کند و همچنین ریشه های آنها زیستگاه مناسبی برای زندگی انواع آبزیان محسوب می شود.
صادق صبا تاکیدکرد: از سوی دیگر با افزایش کاشت نهال حرا و ایجاد فضای سبز، شرایط برای جذب گردشگران فراهم خواهد شد و جنگل های حرا می توانند به عنوان یکی از جاذبه های اصلی خوزستان به گردشگران معرفی شود.
وی در پایان گفت: جنگل های حرا در زمان جزر و مد آب فضای بسیار جذابی را برای گردشگران خلق می کنند که می توان در راستای توسعه هر چه بیشتر استان از آن بهره برد.