به گزارش خبرنگار مانا از بندرعباس، ابراهیم ایدنی شب گذشته در آیین گرامیداشت روز جهانی دریانوردی که در محل بندر شهید رجایی بندرعباس برگزار شد، اظهار کرد: 60 درصد از مجموع صادرات و واردات کشور از طریق بندر شهید رجایی انجام میشود.
وی با اشاره به برخی ویژگیهای خاص این بندر تجاری، با بیان اینکه بندر شهید رجایی در نزدیکترین نقطه به تنگه هرمز و همچنین در مسیر کریدور شمال به جنوب واقع شده، افزود: استان هرمزگان با دارا بودن 70 بندر از انواع تجاری، صیادی، چند منظوره و غیره، مهمترین استان دریایی کشور نیز محسوب می شود.
فعالیت 14 شناورسازی غیر مجاز در هرمزگان
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان بیان کرد: استان هرمزگان دارای 55 کارگاه شناورسازی مجاز و همچنین 14 کارگاه غیر مجاز است که برای جلوگیری از فعالیت آنها به مراجع قانونی معرفی شدهاند.
ایدنی با تاکید بر ساماندهی امور تفریحی دریایی در راستای رونق بخشی به گردشگری دریایی، تصریح کرد: شناورهای بی هویت یکی از اصلیترین چالشهای استان هستند و عمده فعلهای خلاف توسط این شناورها در حال انجام است.
وی با اشاره به بهرهمندی بسیار زیاد کشور فیلیپین از تامین نیروهای دریانورد، ادامه داد: با توجه به بیکاری جوانان استان، باید آنها را به سمت دریانوردی تشویق کنیم.
دانشگاه ها به مباحث دریایی ورود کنند
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان بیان کرد: دانشگاههای استان نیز باید به سمت راهاندازی رشتههای مرتبط با دریا حرکت کنند.
ایدنی با اظهار اینکه دریانوردان با چالشهای بیمهای روبرو هستند، گفت: بزرگترین تجهیزات مبارزه با آلودگیهای نفتی کشور در بنادر هرمزگان مستقر است و اخیرا نیز تجهیزاتی بالغ بر 3 میلیون یورو در این زمینه خریداری شده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون در این بخش یک شناور جمع آوری آلودگی نفتی و همچنین 4 فروند بارج مخصوص در مجتمع کشتی سازی ایزوایکو در حال ساخت است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان خاطرنشان کرد: در بخش جستجو و نجات دریایی نیز علاوه بر فعالیت 6 فروند شناور ناجی، 32 پایگاه همیار ناجی در استان هرمزگان ایجاد شده که در شش ماهه نخست امسال 293 نفر را در عملیاتهای مختلف دریایی نجات دادهاند.
هرمزگان در حریم 60 متر با چالش روبرو است
ایدنی اظهار کرد: بر اساس بند 22 آیین نامه سازمان بنادر و دریانوردی، صدور مجوزهای ساخت و ساز در حریم 60 متر دریا بر عهده این سازمان است که در زمینه ساخت و سازهای دریایی و ساحلی، استان هرمزگان با چالش روبرو است.
وی افزود: در این ارتباط 20 پرونده توسط دستگاه قضایی در حال رسیدگی است و علاوه بر آن نیز تعداد زیادی پرونده دیگر نیز وجود دارد.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان گفت: انتظار داریم از ارگانهایی که نیاز به شناور و سایر تجهیزات و امکانات دریایی دارند، از مجموعههای صنایع دریایی داخلی استفاده کنند.
ایدنی از بازرسی شناورها و تایید ایمنی آنها به عنوان یکی دیگر از وظایف اداره کل بنادر و دریانوردی استان یاد کرد و ادامه داد: در شش ماهه نخست امسال 1300 فروند شناور مورد بازرسی و بررسی ایمنی قرار گرفته که از این تعداد 700 فروند دچار نقص در ایمنی بوده و یا تردد آنها با خطر همراه بوده است.
وی تصریح کرد: از مجموعه شیلات استان توقع داریم ضمن رعایت موارد زیست محیطی، نسبت به کنترل و بررسی شناورهای صیادی اقدام کند.
ایدنی با اشاره به حوادث آتش سوزی در بنادر صیادی استان های بوشهر و خوزستان از ابتدای سال جاری تاکنون بیان کرد: یکی دیگر از مواردی که باید در مجموعه بنادر صیادی استان مورد توجه باشد، بحث تجهیز این بنادر به لوازم ایمنی و آتش نشانی است.
تجهیز یال های شرقی و غربی شهید رجایی تا یک سال آینده
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اجرایی شدن طرح های توسعه بندر شهید رجایی، خاطرنشان کرد: در کمتر از یک سال آینده، یال های شرقی و غربی تجهیز می شوند که این اقدام موجب افزایش ظرفیت بندر به شش میلیون خواهد شد.
وی از افزایش ناوگان یدک کش در بزرگترین بندر تجاری کشور خبر داد و اضافه کرد: در بندر خلیجفارس کار ساخت مخازن نفتی با ظرفیت یک میلیون متر مکعب در حال انجام است که تا یک سال آینده 300 هزار متر مکعب آن به بهرهبرداری خواهد رسید و مابقی نیز شش ماه پس از آن مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
ایدنی ادامه داد: ایجاد حوضچه شماره سه بندر شهید رجایی با عمق آبخور 16 متر و 55 هکتار اراضی پشتیبانی در حال انجام است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان همچنین از احداث شبکه سراسری اطفاء حریق و همچنین تاسیسات دریافت ضایعات کشتی ها به عنوان دیگر طرح های در دست اقدام در بندر شهید رجایی یاد کرد.