معاون وزیرجهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: دولت یازدهم در بخش مربوط به امور شیلاتی اقدامات بسیار موثری را انجام داده است.
حسن صالحی ادامه داد: یکی از این اقدامات بحث توسعه پرورش ماهیان در قفس به دلیل کمبود منابع آب شیرین و بهره برداری مناسب از آب دریا بوده است.
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: به این منظور سال گذشته 400 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به منظور توسعه پرورش ماهی در قفس در اختیار سرمایه گذاران بخش خصوصی قرار گرفت.
وی بیان کرد: امسال نیز در نظر داریم با تداوم این اهداف بتوانیم پرورش ماهی در قفس را هر چه سریعتر در میان آبزی پروران کشور نهادینه کنیم.
صالحی در ادامه گفته های خود توسعه پرورش میگو در سواحل کشور را یکی دیگر از مهمترین دستاوردهای دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: سال گذشته شاهد افزایش 75 درصدی در تولید میگوی پرورشی بودیم که امری بی سابقه به شمار می رود.
رئیس سازمان شیلات ایران تاکید کرد: همچنین با حمایت های جدی که از پرورش دهندگان فعال در امر تولید میگو توسط سازمان شیلات ایران صورت می گیرد امیدواریم روند افزایش تولید میگوی پرورشی طبق چشم انداز تعیین شده در برنامه ششم توسعه پیش رود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در خصوص صید انواع آبزیان در گذشته توجهی به صید برخی ماهیان نشده بود اما در دولت یازدهم صید برخی ماهیان کوچک که در اعماق آب زندگی می کنند همچون فانوس ماهیان در دستور کار قرار گرفت.
به گفته معاون وزیرجهاد کشاورزی، صید فانوس ماهیان در راستای تبدیل آنها به پورد ماهی و صادرات، سود اقتصادی قابل توجهی را عاید صیادان خواهد کرد.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران یادآور شد: در راستای توسعه صیدفانوس ماهیان که درآبهای دور صورت می گیرد، تجهیز 60 فروند شناور به امکانات لازم جهت سفر به آبهای عمان صورت گرفته است که در این خصوص اعتبارات ویژه ای هزینه شده است.
صالحی توسعه مراکز پرورش ماهیان خاویاری را از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم دانست و گفت: با توجه به کاهش ذخایر ماهیان خاویاری در آبهای خزر، صید این گونه با ارزش دریایی توسط پنج کشور حاشیه دریای خزر ممنوع اعلام شده است.
وی تاکید کرد: لذا افزایش تعداد مراکز پرورش ماهیان خاویاری در دستور کار سازمان شیلات ایران قرار گرفته است و سرمایه گذاران بخش خصوصی در این راستا مورد حمایت قرار گرفته اند.
به گفته وی، میزان تولید گوشت ماهیان خاویاری پرورشی و خاویار پرورشی در سال های اخیر قابل توجه بوده است به طوری که بخش زیادی از آن به سایر کشورهای هدف صادر شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: امیدواریم با تحقق برنامه های پیش رو و افزایش ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی شاهد توسعه بیش از پیش پرورش ماهیان خاویاری در تمام استان های کشور باشیم.
بیماری، مهمترین مشکل پیش روی صنعت آبزی پروری
رئیس سازمان شیلات ایران در خصوص مشکلات پیش روی صنعت شیلات ایران گفت: هم اکنون مهمترین مشکل موجود در بخش آبزی پروری، شیوع بیماری در میان آبزیان پرورشی است.
وی خاطرنشان ساخت: باید با تدابیر لازم و حمایت های سازمان دامپزشکی و همچنین پرورش دهندگان بخش خصوصی نسبت به از بین رفتن بیماریها و جلوگیری از ورود آن به کشور اقدامات لازم را انجام دهیم.
معاون وزیرجهاد کشاورزی تاکید کرد: یکی از دلایل ورود بیماری در میان آبزیان، واردات بی ملاحظه لارو و تخم آبزیان بدون بررسی های لازم بوده است.
وی گفت: امیدواریم هر چه سریعتر این مهمترین معضل پیش روی صنعت آبزی پروری کشور با همکاری ارگان های مربوطه برطرف شود.