۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵

سرانه مصرف آبزیان به 14 کیلوگرم می رسد/ضرورت توسعه صنایع شیلاتی در کشور

با افزایش سرانه مصرف آبزیان در میان عموم مردم بسیاری از مشکلات صنعت شیلات کشور در بخش آبزی پروری و صنایع شیلاتی برطرف خواهد شد.
نویسنده: حسنا شمس آرا
کد خبر: ۵۵۸۰۷
سرانه مصرف آبزیان به 14 کیلوگرم می رسد/ضرورت توسعه صنایع شیلاتی در کشور
معاون وزیرجهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران در گفتگو با خبرنگار مانا یکی از چالش های پیش روی شیلات کشور را صنایع شیلاتی دانست و گفت: در چند سال گذشته سرمایه گذاری در این خصوص صورت نگرفته است.
به گفته حسن صالحی، ، با توجه به فضای بین المللی به وجود آمده در خصوص صنایع شیلاتی لازم است هر چه سریعتر اقدامات لازم جهت خرید تجهیزات برای به راه اندازی کارخانه صنایع شیلاتی کشور تامین شود.
وی متذکر شد: تحقق این امر مستلزم تخصیص اعتبارات لازم است که امیدواریم هر چه سریعتر شاهد اجرایی شدن آن باشیم.
رئیس سازمان شیلات ایران، پایین بودن سرانه مصرف آبزیان در میان مردم را از دیگر مشکلات صنعت شیلات کشور دانست.
به گفته وی، فرهنگ توسعه مصرف آبزیان در میان مردم در دستور کار سازمان شیلات ایران قرار گرفته است.
صالحی اظهار داشت: بر اساس چشم انداز تعیین شده سرانه مصرف آبزیان در کشور تا پایان برنامه ششم توسعه باید به سالی 14 کیلوگرم افزایش یابد. 
افزوده شدن سالانه یک کیلوگرم به سرانه مصرف آبزیان 
معاون وزیرجهاد کشاورزی اذعان داشت: برای تحقق این چشم انداز باید سالانه یک کیلوگرم به سرانه مصرف آبزیان کشور افزوده شود.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون سرانه مصرف آبزیان در کشور سالانه 9.1 کیلوگرم است، تصریح کرد: این میزان سرانه مصرف نسبت به نرم جهانی بسیار پایین تر است.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران یادآور شد: سال 93 سرانه مصرف آبزیان کشور 7.8 کیلوگرم بوده است که امسال شاهد افزایش تقریباً یک کیلوگرمی در سرانه مصرف بوده ایم.
رئیس سازمان شیلات ایران خاطرنشان کرد: تبلیغات یکی از مهمترین ضروریات به منظور ایجاد فرهنگ مصرف ماهی و میگو در میان مردم است.
وی اذعان داشت: اما تنها تبلیغات از رسانه های معتبر و ملی نمی تواند ما را در تحقق هدف سازمان شیلات در خصوص افزایش سرانه مصرف آبزیان کمک کند.
به گفته صالحی، توسعه صنایع شیلاتی در تحقق این امر بسیار موثر خواهد بود.
وی تصریح کرد: در صورتی که بتوانیم با فرآوری مناسب انواع ماهیان، تنوع غذایی مناسبی را ایجاد کنیم،ناخودآگاه مردم نسبت به مصرف آبزیان رغبت بیشتری نشان خواهند داد.
رئیس سازمان شیلات ایران تاکید کرد: ایجاد تنوع غذایی در آبزیان همچنین باعث رونق صنایع شیلاتی کشور خواهد شد.
وی اظهارداشت: در واقع اگر سرانه مصرف آبزیان در میان عموم مردم افزایش یابد می توان گفت بسیاری از مشکلات پیش روی صنعت شیلات کشور برطرف خواهد شد چرا که با افزایش تقاضا، میزان تولید افزایش خواهد یافت.
به گفته صالحی ،در صورتی که نقدینگی در میان پرورش دهندگان افزایش یابد تمایل آنها برای تولید بیشتر همراه با ارتقای کیفیت محصول همراه خواهد بود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: در کشورهای توسعه یافته سرانه مصرف آبزیان بسیار بیشتر است به طوری که در اکثر آن کشورها متوسط سرانه مصرف آبزیان سالانه 28 کیلوگرم است. 
وی متذکر شد: در برخی کشورها مثل ژاپن و نروژ سرانه مصرف آبزیان 70 کیلوگرم در سال است.

 

برچسب ها: شیلات
ارسال نظرات
آخرین اخبار