مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان خوزستان به خبرنگار مانا اظهار داشت: منبع اصلی تغذیه کننده تالاب بین المللی شادگان رودخانه جراحی است.
احمد رضا لاهیجان زاده،افزود: به دلیل خشکسالی سالهای 77،78 و 79 که منجر به کم آبی این رودخانه شد، بخش زیادی از تالاب شادگان در قسمت جنوبی برای نخستین بار خشک شد.
مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان خوزستان خاطرنشان ساخت: همچنین بهره برداری از سد مارون که 50 هزار متر مکعب در سال اراضی پایین دست تالاب شادگان را مشروب می کند نیز در خشکی بخش های جنوبی تالاب شادگان بسیار موثر بوده است.
وی یادآور شد: هم اکنون بخش شمالی تالاب شادگان از طریق رودخانه جراحی تغذیه می شود اما چون میزان آب این رودخانه به شدت کاهش یافته است، لذا آب به نیمه جنوبی تالاب نمی رسد.
لاهیجان زاده عنوان کرد: هم اکنون احیای تالاب شادگان در دستور کار اداره کل محیط زیست استان خوزستان قرار گرفته است.
وی همچنین از توجه ویژه سازمان حفاظت محیط زیست برای احیای این تالاب بین المللی خبر داد و اظهار داشت: در این راستا رایزنی های متعددی از سوی این سازمان با سایر ارگان هایی که می توانند در احیای هر چه سریعتر تالاب شادگان نقش داشته باشند، صورت گرفته است.
این مقام مسئول در استان خوزستان خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات در دست انجام همانطور که قبلاً نیز اعلام کرده ایم، احداث کانالی به طول شش کیلومتر برای انتقال آب کارون به بخش های جنوبی تالاب است که این امر تا پایان سال محقق خواهد شد.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات برای احیای تالاب شادگان همکاری با شرکت توسعه نیشکر استان است.
لاهیجان زاده عنوان کرد: به همین منظور مقرر شده است در فصل زمستان که آبیاری مزارع نیشکر انجام نمی شود بتوانیم با استفاده از دستگاه های پمپاژ آب این مزارع، آب رودخانه کارون را به شادگان انتقال دهیم.
وی اذعان داشت: سال گذشته این اقدام با همکاری سه واحد از شرکت های تولید نیشکر استان صورت گرفت که نتایج خوبی بر آبگیری بخش های جنوبی تالاب در فصل زمستان داشت.
مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان خوزستان تاکید کرد: مزارع نیشکر استان خوزستان به موازات مسیر تالاب بین المللی شادگان واقع شده اند.
وی بیان کرد: در صورتی که زمستان امسال نیز بتوانیم با استفاده از دستگاه های پمپاژ این مزارع، آب کارون را به سمت تالاب شادگان هدایت کنیم، گام موثری در راستای احیای تالاب برداشته خواهد شد.
این مقام مسئول در استان خوزستان یادآور شد: آبی که از این طریق در زمستان وارد تالاب می شود سه تا چهار برابر بیشتر از آبی است که با احداث کانال قرار است از کارون به صورت مداوم وارد تالاب شادگان شود.
به گزارش مانا، تالاب بینالمللی شادگان یکی از تالبهای بزرگ ایران است. این تالاب در جنوب غربی ایران در جنوب شهر شادگان در استان خوزستان واقع شدهاست. در همایش تالابهای جهان که در رامسر برگزار شد تصمیم گرفته شد که سه تالاب شادگان، خورموسی و خور الامیه با عنوان تالاب شادگان شناخته شود.
سدسازی و رعایت نشدن نیاز آبی تالاب، تخلیه پسابهای آلودهای چون مزارع نیشکر، پرورش ماهی و فولاد خوزستان، عبور لولههای نفتی، فعالیت ۳۰ واحد پتروشیمی و تخلیه زبالههای شهری، این تالاب منحصربهفرد را از سال ۱۳۷۲ وارد فهرست قرمز تالابهای بینالمللی کرده است.
آب این تالاب بین المللی که از لحاظ رتبههای ثبت شده در یونسکو در گذشته در رتبه پنجم جهانی قرار داشت، از رودخانههای جراحی و کارون همچنین جزر و مد خلیج فارس تامین میشود که به رغم فصلی بودن بخش آب شیرین آن، آب شور تالاب به دلیل متصل بودن به خورها و خلیج فارس، دایمی است.