مدیر ژئوپارک سازمان منطقه آزاد قشم به خبرنگار مانا اظهار داشت: ساماندهی مسیر ورودی به جنگل دریایی حرا واقع در روستای سهیلی در دستور کار سازمان منطقه آزاد قشم قرار گرفته است.
حمید رضا محسن پور، گفت: از آنجا که این مکان گردشگری در محدوده سایت های ژئوپارک قشم قرار گرفته است، لذا ساماندهی آن توسط مدیریت ژئوپارک قشم انجام خواهد شد.
وی تاکید کرد: با این اقدام قصد داریم علاوه بر جلب بیشتر رضایت گردشگران نسبت به وجود امکانات مناسب گردشگری در مسیر ورودی به جنگل دریایی حرا، شرایطی فراهم کنیم تا با حضور گردشگران در این منطقه فرصتی برای رونق اقتصادی جامعه محلی از طریق صنعت گردشگری فراهم شود.
مدیر ژئوپارک سازمان منطقه آزاد قشم بیان کرد: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده مسیر گردشگری ورودی به جنگل حرا به گونه ای خواهد بود که ابتدا گردشگران به گشت در روستا و خرید صنایع دستی و سوغات می پردازند و سپس برای گشت دریایی در جنگل های حرا به ساحل جزیره واقع در روستا خواهند رفت.
وی یادآور شد: برگزاری کلاس های آموزشی برای بلدهای محلی ویژه راهنمایی گردشگرانی که قصد گشت دریایی در جنگل های حرا را دارند از دیگر برنامه های در دست انجام است.
با تاکید براینکه یکی از مهمترین اهداف ژئوپارک قشم ارتقاء معیشت روستاهای واقع شده در این سایت های ژئوپارک قشم است، گفت: فروش صنایع دستی و سوغات بومیان به گردشگران می تواند راه دیگری در همین راستا باشد.
وی یادآور شد: روستاهای طبل و سهیلی مهمترین روستاهایی هستند که گردشگران از طریق آنها به گشت دریایی در جنگل های حرا می پردازند.
محسن پور اذعان داشت: همچنین جنگل های دریایی حرا در محدوده روستاهای هفت رنگو، ملکی، گوران، گوردین و لافت نیز واقع شده است.
ایجاد مسیر گردشگری در روستای تنگه چاهکوه
وی در ادامه سخنان خود از ساماندهی مسیر گردشگری در روستای تنگه چاهکوه به عنوان یکی از اصلی ترین مسیر ورود بازدیدکنندگان از ژئوپارک قشم در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته تا اواخر سال جاری پروژه ایجاد این مسیر گردشگری به اتمام خواهد رسید.
محسن پور اظهار داشت: به این ترتیب شرایطی فراهم خواهد شد تا گردشگران نوروزی بیشترین لذت را در حین بازدید از ژئوپارک قشم ببرند.
این مقام مسئول در سازمان منطقه آزاد قشم عنوان کرد: به همین منظور زیرساختهای گردشگری در مسیر بازدید سایت هایی از ژئوپارک که در اطراف روستای تنگه چاهو واقع شده اند، انجام شده است.
به گفته وی، در این مسیر امکانات گردشگری با استفاده از سازه های چوبی و مصالح بومی همین روستا ایجاد شده اند.
وی گفت: این مسیر گردشگری به سه زون گردشگری تبدیل شده است که زون نخست مکان تفرج، زون دوم بخش میانه و سایت ژئوپارک به عنوان زون حساس نامگذاری شده است.
مدیر ژئوپارک سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: بر این اساس نوع خدمات ارائه شده در هر یک از زون های تعریف شده کاملاً مشخص و متناسب با آن مکان خواهد بود.
وی بیان کرد: زون تفرج در محل ورودی به روستای تنگه چاهو واقع شده است که در آنجا تمام امکانات لازم برای استفاده گردشگران فراهم می شود.
محسن پور یادآور شد: همچنین در این مکان غرفه های فروش صنایع دستی ویژه بانوان بومی جزیره ایجاد می شود تا به این ترییب سود اقتصادی ورود بازدید کنندگان از ژئوپارک به طور مستقیم در اختیار جامعه محلی قرار گیرد.
وی اظهار داشت: غرفه های فروش غذای محلی و سایر خدماتی که گردشگران به آن نیازمندند نیز در همین راستا در محل ورودی به روستا ایجاد می شود.
مدیر ژئوپارک سازمان منطقه آزاد قشم همچنین از احداث پارکینگ در محل ورودی به روستای تنگه چاهو و احداث مکان مناسب جهت اطلاع رسانی به بازدید کنندگان خبر داد.
تنگه چاهکوه قشم تنگه ای جالب و شگفت انگیز چاهکوه در جزیره قشم روستای چاهوی شرقی است که با دالان ها و حفره ها و شکلهای تعجب آور که در دیواره ها دیده می شود بازدیدکنندگان را مبهوت کرده است.
تنگه چاهکوه قشم از توابع شهرستان قشم در بخش شهاب، دره ای به عمق صد متر فرسایش و تخریب سنگهای زسوبی را برای بازدید دارد. این دره بی نظیر در وسط کوهی سنگی که به صورت ضربدر شکل گرفته قرار دارد.