به گزارش مانا،حمید چیت چیان در نشست علنی امروز سهشنبه (6 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال نادر قاضی پور در خصوص وضعیت تالابهای کشور و دریاچه ارومیه گفت: دولت از بدو آغاز کار برنامه خاصی برای حل مشکل تالابهای کشور در دستور کار خود قرار داد، در ابتدا ستاد و گروه خاصی برای رسیدگی به وضعیت دریاچه ارومیه و تالابهای کشور با حضور مسئولین ذیربط تشکیل شد.
این عضو کابینه دولت یازدهم ادامه داد: دانشگاه صنعتی شریف به عنوان محور بررسی کارهای کارشناسی و برنامه ریزی رسیدگی به وضعیت تالابهای کشور را برعهده گرفت که در این مسیر دانشگاههای تبریز، ارومیه و تهران به آنها کمک کردند تا احیای تالابها با روش علمی انجام شود.
وی با بیان اینکه روند خشکی دریاچه ارومیه از سال 74 آغاز شد، گفت: در سال 81 سطح آب دریاچه از سطح اکولوژیک یعنی زنده بودن دریاچه عبور کرد که مشکلات متعددی عامل رسیدن به این سطح شد.
چیت چیان توضیح داد: خشکسالی و کاهش بارندگی، افزایش درجه حرارت منطقه و مصارف بیش از حد آب در بحث کشاورزی سه عامل اصلی خشکی دریاچه ارومیه است.
وزیر نیرو در خصوص اقدامات انجام شده عنوان کرد: کارگروهی تشکیل شد که مرتب برای جلسات علمی فراخوان صادر میکرد، یکی از اقدامات مهم در این مسیر برگزاری کنفرانس علمی در کشور آلمان بود که تلاش کردیم تمام نظرات کارشناسان و صاحب نظران دنیا را جویا شویم.
به گفته چیت چیان در این کنفرانس از کشورهای ژاپن، آلمان ، روسیه و آمریکا دعوت شد تا وضعیت دریاچه ارومیه از همه جوانب علمی بررسی شود.
وزیر نیرو در پاسخ به نادر قاضی پور گفت: احیای دریاچه ارومیه در مدت کوتاه ممکن نیست، این موضوع را تمام افرادی که در این زمینه تخصص دارند تائید میکنند.
چیت چیان توضیح داد: برای احیای این دریاچه، ورودی آبهای طبیعی، انتقال آب از حوزه دیگر به حوزه دریاچه ارومیه و همچنین صرفهجویی کشاورزی پیش بینی شد که توانستیم در سال 93 به این اهداف دست پیدا کنیم.
این عضو کابینه دولت روحانی عنوان کرد: ما از سال 86 روند کاهش سالانه آب دریاچه ارومیه را بررسی کردیم در آن سال کاهش آب معادل 2.5 میلیارد مترمربع بود که در سال 93، این رقم به 0.1 رسید. این به این معناست که ما در سال 93 و 94 به هدفی که داشتیم دست یافتیم و امیدواریم از سال آینده روند احیا شروع شود.
وی عنوان کرد: آبی که قرار است از رودخانههای اطراف به دریاچه ارومیه واریز شود، در سالهای 95 و 98 ممکن است چرا که برای اینکار 36 کیلومتر تونل باید احداث شود. همچنین در سال جاری 9 هزار چاه در حوزه دریاچه ارومیه مجهز خواهد شد.