به گزارش مانا، مجتبی قهرمانی در نشست خبری امروز (سهشنبه، ششم خرداد) با بیان اینکه پس از وقوع حادثه، تیمهای قضایی و امدادی با حضور مستمر و مدیریت بحران در محل حاضر شدند، بیان کرد: این عملیات حدود ۷۲ ساعت به طول انجامید و نجات جان افراد، رسیدگی به وضعیت متوفیان و خانوادههای آنها، مدیریت بحران و همچنین شناسایی جانباختگان به طور مستمر پیگیری شد.
وی اظهار کرد: برای احراز هویت جانباختگان، نمونهبرداریهای ژنتیکی و آزمایشهای لازم انجام و هویت ۱۷ نفر از جانباختگان شناسایی شد و تعداد کل جانباختگان به ۵۸ نفر رسید.
او همچنین گفت: پس از ارزیابی حدود ۱۵۰۰ خودرو، میزان خسارتها در بازه زمانی ۷ تا ۸ روز حدود ۲۱۰ میلیارد تومان برآورد و در سامانه ایرانیان ثبت شد. برای جبران خسارت خودروهای فاقد بیمه، با همکاری انجمن کشتیرانی و پویش «جان ایران» تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان جمعآوری و بنا شده است با تامین مبلغ ۱۱۰ میلیارد تومان دیگر، تمام خسارتها پوشش داده شود.
وی افزود: پرداخت به مالکان خودروهای فاقد بیمه آغاز شده و تاکنون حدود ۲۰۰ شماره حساب جمعآوری شده است. همچنین برای آسیبدیدگان و مصدومان، روند پرداخت دیه پس از تایید پزشکی قانونی آغاز شده است و افرادی که نیاز به معاینه مجدد دارند، میتوانند به دادسرای بندرعباس مراجعه کنند.
او بیان کرد: ۲۵۷۳ کانتینر آسیبدیده ارزیابی شدند و تقریباً تمامی کالاهای تحت پوشش بیمه، خسارت خود را دریافت میکنند. پیگیری پرداخت خسارات خودروهایی با کارت طلایی یا بدون پوشش بیمه بدنه نیز ادامه دارد.
وی همچنین درباره علت حادثه و اقدامات دستگاه قضا خاطرنشان کرد: تاکنون مقصر یا علل دقیق حادثه به صورت رسمی اعلام نشده، اما دستگاه قضایی از ابتدای وقوع حادثه دستور رسیدگی دقیق، بدون پیش داوری و براساس استانداردهای کارشناسی را صادر کرده است. نتایج بررسیها متعاقباً اعلام خواهد شد. همه دستگاهها و شرکتهای ذیربط موظف به همکاری در فرآیند رسیدگی و جبران خسارت هستند. تلاش میشود تا خسارتها بدون مراجعه حضوری و طرح شکایت به شهروندان پرداخت شود.