به گزارش مانا، عقیل امینی یکی از مأموریتهای مهم شیلات را حفظ ذخایر آبزیان و جلوگیری از انقراض آنها دانست و اظهار داشت: به سبب صید بیرویه زیستگاه برخی آبزیان خلیجفارس خسارت دیده است که طرحهای تقویت این زیستگاهها در دستور کار قرار گرفته است.
وی زمان اوج تخمریزی آبزیان خلیجفارس را فصل بهار دانست و گفت: با هدف بازسازی ذخایر آبزیان صیدگاههای خلیجفارس طرح دریا بست در استانهای ساحلی جنوبی از جمله بوشهر مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرکل شیلات استان بوشهر دریابست و ممنوع شدن صید آبزیان را فرصت مغتنم برای کاهش فشار بر ذخایر آبزیان خلیجفارس دانست و بیان کرد: بر اساس تصمیم مدیریت صید شیلات طرح دریا بست به مدت ۱۰ روز در سواحل خلیجفارس از جمله استان بوشهر از ۲۲ تا ۳۱ اردیبهشت اجرایی میشود.
امینی حفاظت از مولد و نوزادان آبزیان در صیدگاه و زیستگاهها، کاهش فشار صید و جلوگیری از فعالیت صید غیرمجاز، افزایش شرایط اقتصادی صیادان، ایجاد شرایط آرامش در صیدگاهها، افزایش راندمان صید بعد از اجرای طرح، ترمیم ذخایر و فرصتی برای احیای نسل انواع آبزیان را از مهمترین مزایا و اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.
وی تعداد شناورهای صیادی استان بوشهر شامل کشتی، لنج و قایق را بیش از ۲ هزار فروند اعلام و خاطرنشان کرد: این شناورها در سال گذشته ۶۵ هزار و ۴۵۵ تن انواع آبزیان در سواحل استان بوشهر صید و در بنادر صیادی تخلیه کردند.
مدیرکل شیلات استان بوشهر یکی از استانهای پیشران در تولید میگو و ماهی در قفس بوشهر دانست و خاطرنشان کرد: طرحهای پرورش ماهی و میگو در دریا و سواحل استان بوشهر در حال اجرا است.
امینی با بیان اینکه مجتمعهای پرورش میگو استان بوشهر در مسیر پیشرفت و توسعه همه جانبه قرار دارد خاطرنشان کرد: افزایش مراکز تکثیر، نرسری و مزارع پرورش میگو استان بوشهر بیانگر رونق اقتصادی، افزایش اشتغال و ایجاد امنیت غذایی است.
وی با اشاره به اینکه تولید میگو به صورت متراکم و افزایش محصول در هکتار در دستور کار قرار دارد، اضافه کرد: استان بوشهر با تولید بیشترین میگو پرورشی، قطب تولید این محصول در کشور شناخته شده است.