رضا عباسپور نادری در گفتوگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: با توجه به استقرار نیروهای شیلاتی در رودخانهها و محلهای اصلی تکثیر و تولید ماهیان استخوانی در جلسه اخیر کمیته مدیریت صید مرکز مصوب شد که استقرار نیروهای یگان حفاظت به منظور جلوگیری از صید ماهیان استخوانی تا پایان اردیبهشت ماه ادامه داشته باشد.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، ادامه داد: حفاظت از رودخانهها و محلهای طبیعی تکثیر و زاد و ولد ماهیان استخوانی با همکاری یگان حفاظت منابع آبزی و همکاری ارگانهای ذیربط از جمله محیط زیست، دریابانی و ادارات شیلات استانها ادامه خواهد یافت.
وی با بیان اینکه یگان حفاظت منابع آبزی نسبت به کنترل و جلوگیری از هر گونه فعالیت صیادان جهت صید ماهیان استخوانی با اتمام فصل صید موظف شده است، بیان داشت: نیروهای یگان حفاظت شیلات از اسفند ماه فعالیتهای کنترل و نظارت خود را همزمان با شروع فصل تکثیر و زادآوری ماهیان استخوانی آغاز کرده بودند.
به گفته عباسپور نادری، ۱۳۶ هزار نفر صیاد در شمال و جنوب کشور به حرفه صیادی اشتغال دارند که حدود ۹ هزار و ۵۰۰ نفر از آنها در شمال کشور و در کرانههای دریای خزر و مابقی نیز یعنی حدود ۱۲۶ هزار و ۵۰۰ نفر در سواحل خلیج فارس و دریای عمان فعال هستند.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران با بیان اینکه تعاونیها و تشکلهای صیادی میتوانند به عنوان بازوان قدرتمند شیلات در تحقق سیاستهای کلان مدیریت ماهیگیری ایفای نقش کنند، اظهار داشت: در حال حاضر ۳۴۹ تعاونی صیادی در سواحل شمالی و جنوبی کشور به همراه هشت اتحادیه در هفت استان ساحلی و یک اتحادیه سراسری با تمرکز بر حوزههای صید و صیادی فعال هستند.
وی تصریح کرد: از این تعداد حدود ۱۷۰ تعاونی صیادی مربوط به استانهای ساحلی جنوب و حدود ۱۷۹ تعاونی صیادی مربوط به استانهای ساحلی شمال هستند که در کنار شیلات برای دفاع از منافع جامعه صیادی تلاش میکنند و به عنوان ظرفیت ارزشمندی برای کمک به فراهم سازی زمینه مناسب در تحقق سیاستها و برنامههای کلان مدیریت صید شیلات محسوب میشوند.