به گزارش مانا، در اولین روز سفر، از چندین واحد فعال در حوزه بندر و دریانوردی بازدید شد. پروژههای کلیدی که مورد بررسی قرار گرفتند، شامل اراضی توسعه ای ۶۰۰ هکتاری که ظرفیت بندرگاهی را افزایش خواهد داد، پایانه مکانیزه غلات شماره ۲، پروژهای بزرگ که توسط بخش خصوصی اجرا شده و تا به امروز ۹۰ درصد پیشرفت داشته است، کارخانه تولید روغن از دانه سویا و تصفیه شکر خام بود و پروژهای با استفاده از فنّاوری دانشبنیان که ۹۷ درصد از آب مصرفی را به چرخه تولید بازمی گرداند. عملیات تکمیل تقاطع غیرهم سطح بندرامام نیز دیگر پروژه ای بود که بازدید شد.
استاندار خوزستان در جریان این بازدید، با چالش های موجود در بندر امام خمینی(ره) نیز آشنا شد. در جلسهای با مدیران و مسئولان مرتبط، این چالشها مرور و برنامههایی برای تسریع در اجرای پروژههای مهم در منطقه مطرح شد؛ از جمله پروژههای کلیدی مورد تأکید برای تسریع اجرا شامل تقاطع غیر همسطح به منظور روانسازی رفت وآمد و کمربندی بندر امام خمینی(ره) که نیازمند اصلاح و تکمیل سریع است.
موالی زاده تأکید کرد که در کنار توسعه اقتصادی، به مشکلات مردم منطقه نیز باید توجه جدی شود. مباحثی نظیر آموزش، بهداشت و درمان، خدمات عمومی، زیستمحیطی و اشتغال نیروهای بومی از جمله مسائل مهم مورد بررسی است.
به گفته وی شهرستان بندر ماهشهر و بندر امام خمینی(ره) یک قطب رشد و توسعه اقتصادی است که میتواند برای استان و اقتصاد ملی نقش پیشران داشته باشد. ظرفیتهای متنوع این منطقه شامل گردشگری، کشاورزی و پتروشیمی میتواند در سالی که با شعار «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده، به تحقق جهش تولید کمک کند.
استاندار خوزستان بر اهمیت فراهمسازی بستر مناسب برای حضور بخش خصوصی در منطقه تاکید کرد. وی شهرستان را دارای ظرفیتهای قابل توجهی برای سرمایهگذاریهای اقتصادی دانسته و بر حمایت از پروژههای مرتبط در راستای توسعه پایدار تأکید کرد.