به گزارش خبرنگار مانا از بندرعباس، مسعود بارانی در دیدار با صمد حمزهای، مشاور استاندار در امور شیلات و محیط زیست اظهار کرد: فعالیتهای شیلاتی در تحقق اقتصاد دریاپایه و توسعه پایدار سواحل استان نقش کلیدی دارد.
مدیرکل شیلات استان هرمزگان با ارائه گزارشی از وضعیت، برنامهها و عملکرد شیلات هرمزگان، به جایگاه ممتاز استان در سطح کشور اشاره کرد و گفت: هرمزگان با صید بیش از ۳۶۰ هزار تن آبزیان (۴۷ درصد صید کشور)، صادرات بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار محصولات شیلاتی، و ایجاد ۴۰ درصد از مزارع پرورش ماهی در قفس کشور، رتبه نخست بسیاری از شاخصهای شیلاتی را در اختیار دارد.
وی همچنین از رتبه نخست هرمزگان در زمینه تعداد شناورهای صیادی (۵۴ درصد شناورهای کشور)، تعاونیهای صیادی (۲۱ درصد تعاونیهای کشور) و بنادر صیادی و موجشکنهای مردمی (۴۰ درصد بنادر صیادی کشور) خبر داد و افزود: استان هرمزگان با داشتن ۳۱ درصد از جامعه صیادی کشور، ۳۰ درصد تولید ماهی در قفس، رتبه دوم تکثیر میگو با تولید بیش از ۲ میلیارد قطعه لارو (۳۹ درصد تولید کشور) و رتبه نخست تولید میگوی پرورشی با تولید ۲۰ هزار تن (۴۰ درصد تولید کشور)، به قطب شیلاتی کشور تبدیل شده است.
بارانی در ادامه، تأمین اعتبار برای تکمیل سه مرکز بازسازی ذخایر آبزیان، توسعه سازههای زیستگاههای مصنوعی، لایروبی بنادر صیادی، پرورش میگو به روشهای نوین و تقویت یگان حفاظت منابع آبزیان را از مهمترین نیازها و برنامههای پیشروی شیلات استان عنوان کرد.
در ادامه این دیدار، صمد حمزهای، مشاور استاندار در امور شیلات و محیط زیست، با اشاره به ظرفیتهای بالقوه و بالفعل شیلات در هرمزگان، اظهار داشت: فعالیتهای شیلاتی نهتنها میتوانند موجب رونق اقتصادی شوند، بلکه اشتغالزایی، تثبیت اشتغال و رشد تولید را نیز به همراه خواهند داشت.
وی رتبههای برتر شیلات هرمزگان و پروژههای در دست اجرا را نشانه حرکت در مسیر صحیح دانست و افزود: امیدواریم با سیاستهای توسعهای دولت و وفاق ملی، شاهد رشد شتابانتر فعالیتهای شیلاتی در استان باشیم.