۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۴

افزایش مرگ و میر لاک پشت‌های دریایی با آغاز فصل تخمگذاری

معاون دریایی محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان گفت: متأسفانه شاهد افزایش مرگ و میر لاک‌پشت‌های دریایی هستیم.
کد خبر: ۱۰۲۲۹۳

افزایش مرگ و میر لاک پشت‌های دریایی با آغاز فصل تخمگذاری

 

مریم احسان‌پور در گفت‌و‌گو با خبرنگار مانا در این ارتباط اظهار کرد: هرساله با نزدیک شدن به آغاز فصل تخمگذاری لاک‌پشت‌های دریایی در شمال خلیج‌فارس، عوامل فراوانی این خزندگان را تهدید می‌کنند.

وی افزود: یکی از اصلی‌ترین علت‌های مرگ و میر لاک‌پشت‌های دریایی در سواحل استان هرمزگان، بلعیدن پلاستیک‌های موجود در آب، به جای عروس دریایی است.

معاون دریایی محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان خاطرنشان کرد: این مسئله سبب انسداد روده و نهایتا مرگ لاک‌پشت‌ها می‌شود که با توجه به وجود حجم قابل توجهی از زباله‌های پلاستیکی در سواحل و دریاها، مرگ بر اثر بلعیدن پلاستیک بسیار شایع است.

احسان‌پور گفت: گیر افتادن در تور‌های ماهیگیری فعال و همچنین گیر افتادن در تور‌های رها شده، یکی دیگر از مواردی است که جان لاک‌پشت‌ها را تهدید می‌کند.

این مقام مسئول از گیر افتادن لاک‌پشت‌های دریایی در تور‌های روش صید محلی «مشتا» به عنوان یکی دیگر از عوامل تهدیدکننده این موجودات یاد کرد و افزود: فعالیت‌های گردشگری در زیستگاه‌های حساس و سواحل تخم‌گذاری، یکی دیگر از مواردی است که جمعیت لاک‌پشت‌ها را تهدید می‌کند.

وی با دعوت از گردشگران و راهنمایان گردشگری جهت رعایت ضوابط سفر‌های مسئولانه طی حضور در جزایر و سواحل استان هرمزگان، بیان کرد: متأسفانه شناور‌های صیادی و تفریحی نیز نمی‌توانند مراقبت خاصی در این خصوص داشته باشند، اما یک سری آموزش‌ها جهت آگاهی‌بخشی و رفتار صحیح در مواقع مواجهه با لاک‌پشت‌ها ویژه این افراد انجام شده است.

احسان‌پور تصریح کرد: استان هرمزگان دارای حدود ۲۲۰۰ کیلومتر ساحل است و این گستردگی موجب شده تا نتوان آمار دقیقی از مرگ و میر لاک‌پشت‌ها تهیه کرد.

معاون دریایی محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان همچنین گفت: آموزش‌های تخصصی ویژه جوامع محلی همجوار و بهره‌بردار از دریا، پیرامون غضروف ماهیان آغاز شده و در ادامه نیز کار آموزش و آگاهی‌بخشی درخصوص لاک‌پشت‌های دریایی از طریق خانه‌های محیط زیست انجام می‌شود.

وی همچنین عنوان کرد: لاک پشت‌های دریایی به‌شدت در معرض انقراض هستند و نیاز است برای حفظ این گونه جانوری تمام تلاش خود را به کار گیریم.

این مقام مسئول در ادامه نیز با بیان اینکه لاک‌پشت‌های دریایی از جانوران خزنده‌ای هستند که بیشتر عمر خود را در دریا می‌گذرانند، خاطرنشان کرد: هشت گونه لاک پشت دریایی در جهان وجود دارد، اما در آب‌های ایران لاک پشت‌های دریایی پشت سبز، پوزه عقابی، زیتونی، پشت چرمی و سرخ در آب‌های ایران وجود دارند.

احسان‌پور در تشریح جزئیاتی از حضور و زیست لاک‌پشت‌های دریایی در آب‌های ایران، گفت: لاک‌پشت‌های زیتونی، چرمی و سرخ صرفاً برای تغذیه به آب‌های ایران می‌آیند، اما لاک‌پشت سبز و منقار عقابی هم برای تغذیه و هم برای تولید مثل و تخم‌گذاری به آب‌های ایران می‌آیند.

معاون دریایی محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان افزود: جزایر هرمز، هنگام، لارک، قشم، کیش، شیدور، فارور، بوموسی و هندورابی از مناطق مهم تخم‌گذاری این دو گونه لاک‌پشت، در استان هرمزگان هستند.

وی در انتها نیز تصریح کرد: از گردشگران تقاضا می‌شود در مواجهه با لاک‌پشت‌های دریایی، جوانب احتیاط به منظور عدم وارد کردن استرس به این حیوانات را، رعایت کنند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار