به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه، دکتر علی مهدینیا معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشگاه با اعلام این خبر گفت: در هفته پژوهش سال جاری ۱۱ سخنرانی و کارگاه آموزشی، دو عملیات میدانی در سواحل خلیج فارس و دریای عمان، ۶ برنامه بازدید دانش آموزان و دانشجویان از پژوهشگاه، دو رونمایی از محصول فنّاورانه و همچنین معرفی پنج طرح فنّاورانه جدید، توسط پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی برگزار میشود.
وی، هفته پژوهش و بیست و پنجمین نمایشگاه جانبی پژوهش، فنّاوری و فن بازار را فرصتی مغتنم برای معرفی دستاوردهای موسسات و مراکز پژوهشی بیان کرد و گفت: در هفته پژوهش سال جاری از «اطلس اقیانوس شناسی دریای خزر» و «محصول فنّاورانه مغزه گیر رسوبی آبهای عمیق» در غرفه پژوهشگاه و سالن ۵ غرفه وزارت عتف، به عنوان محصول فنّاورانه رونمایی خواهد شد.
مهدی نیا، فنّاوریهای ثبت شده در سامانه ارزیابی فنّاوریهای ایران (ایران تک هاب) را در پژوهشگاه در سال جاری، ۵ طرح شامل: «مغزه گیر رسوبی آبهای عمیق با ۹ TRL» ، «سامانه موج نگار جهتی امواج دریا با ۸ TRL»، «تجهیز جداسازی گاز از رسوب و آب با ۸ TRL»، «ساخت مواد آرایشی-بهداشتی دریا پایه با ۷ TRL» و «اطلس مدل هواشناسی WRF در خلیج فارس با ۷ TRL»، معرفی نمود.
وی، همچنین «انجام عملیات میدانی پایش وضعیت سلامت آبسنگهای مرجانی خلیج فارس چابهار»، «پاکسازی سواحل مکران»، «نمونه برداری از سواحل استان هرمزگان»، «شرکت در نشست رؤسای دانشگاههای ساحلی» و همچنین حضور در نمایشگاههای استانی را به عنوان برنامههای پیشِ رو در ایستگاههای پژوهش و فنّاوری اقیانوس شناسی بوشهر، هرمزگان، نوشهر و چابهار عنوان کرد که در هفته پژوهش و فنّاوری برگزار میشود.
معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشگاه در ادامه جزئیات سخنرانیها، کارگاه آموزشی و همچنین رویدادهای پژوهشگاه در هفته پژوهش را به شرح زیر اعلام نمود.
- دمای سطح دریا و سلامت مرجانهای خلیج فارس، ۲۵ آذر ساعت ۹-۱۰
- تنوع عملکردی فیتوپلانکتونهای خلیج فارس، ۲۵ آذر ساعت ۱۰-۱۰:۳۰
- ارزیابی ظرفیت راه اندازی گردشگری کوسه در چابهار، ۲۵ آذر ساعت ۱۰:۳۰-۱۱
- بیوژئوشیمی ذرات معلق در دریای عمان، ۲۴ آذر ساعت ۹-۱۰
- میکروپلاستیک ها: تهدیدی نوظهور برای پایداری محیط زیست «مطالعه موردی: خلیج فارس و دریای عمان»، ۲۵ آذر ساعت ۱۱-۱۲
- سامانههای جوی و اقیانوسی حاکم بر قاره جنوبگان، ۲۷ آذر ساعت ۹-۱۰
- نقشه برداری زیست بومهای ساحلی (جنگلهای حرا) و بسترزی (صخرههای مرجانی) با استفاده از پهپاد تجاری، ۲۴ آذر ساعت ۱۱-۱۲
- سونامی ناشی از زمین لغزش در جنوب دریای خزر، ۲۷ آذر ساعت ۱۰-۱۱
- پایش کیفیت آبهای ساحلی و داخلی با استفاده از فنّاوری سنجش از دور: الزامات مشاهدات میدانی، ۲۴ آذر ساعت ۱۰-۱۱
-میکروپلاستیکها و فلزات سنگین در محیطهای ساحلی: ارزشهای خدمات اکوسیستمی، ۲۷ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱ تا ۱۲
- کارگاه آموزشی جنگلهای مانگرو: ذخیره گاههای کارآمد کربن جهت تعدیل گرمایش جهانی «روشهای ارزیابی منشاء و میزان ذخیرۀ کربن»، ۲۱ آذر ساعت ۹-۱۲
- بازدید جمعی از دانشجویان دانشگاههای هرمزگان، بوشهر و مازندران از ایستگاههای اقیانوس شناسی خلیج فارس و دریای خزر و همچنین سه گروه از دانش آموزان مناطق ۸ و ۱۲ تهران از پژوهشگاه
- اعزام محققان (سفیران علمی) پژوهشگاه به مدارس برای آموزش «سواد اقیانوسی»
-تجلیل از پژوهشگران و فنّاوران برتر پژوهشگاه
علاقمندان میتوانند برای حضور در کارگاهها و سخنرانیها به آدرس زیر مراجعه نمایند.
https://www.skyroom.online/ch/inioas/workshop