به گزارش خبرنگار مانا، دکتر سیدمحمدرضا موالی زاده در جمع مسئولان اجرایی و اداری خوزستان افزود: کارون به عنوان شاهرگ حیاتی خوزستان، به علت آلودگیهای زیست محیطی رنجور شده است.
وی گفت: سالانه بخش مهمی از پسماندهای کشاورزی، صنعتی، فاضلاب خانگی و حتی پسماند خطرناک بیمارستانی بدون تصفیه وارد رودخانه کارون میشود.
استاندار خوزستان وضعیت کنونی رودخانه کارون را اسفناک و تأسفآور توصیف کرد و افزود: باید هرچه زودتر، کارون از این وضعیت خارج شود.
دکتر موالی زاده افزود: زمانی رودخانه کارون، سرزنده، باطراوت و مظهر حیات بود ولی هم اکنون اینگونه نیست و روز به روز وضعیت زیست محیطی آن با مخاطرات جدیدی روبهرو میشود.
نماینده عالی دولت در خوزستان با اشاره به اینکه نعمت کارون با بی توجهی ما، به نغمت تبدیل شده است خواستار عزم جدی و برنامه بلند مدت برای نجات کارون شد.
وی گفت: زمینههای گردشگری، صید و صیادی و قایقرانی کارون به علت کم عمق شدن ناشی از انباشت رسوبات از بین رفته است.
استاندار خوزستان خواستار اجرای کامل طرح جامع حفاظت از رودخانه کارون شد و افزود: نسلهای آینده باید بتوانند از مواهب رودخانه کارون استفاده کنند.
دکتر موالی بیان کرد: برای نجات رودخانه کارون همه باید دست به دست هم بدهند و دستگاه قضایی نیز باید با آلوده کنندگان کارون برخورد مناسب و بازدارنده داشته باشد.
به گزارش مانا، رودخانه کارون که از کوههای بختیاری سرچشمه میگیرد پس از عبور از مناطق مرکزی خوزستان و مشروب نمودن اراضی کشاورزی و تأمین آب شرب بیش از دو میلیون نفر از ساکنان مناطق پیرامونی، در خرمشهر به اروندرود ملحق میشود واز آنجا راهی خلیج فارس میشود.
تا دهه ۳۰ رودخانه کارون قابل کشتیرانی بود و کشتیها حتی تا اهواز تردد داشتند ولی رفته رفته با کاهش عمق آن، این مزیت از بین رفت.