به گزارش مانا، سید حسین حسینی در همایش نقش صنعت کنسرو در تامین امنیت غذایی گفت: آبزی پروری، در کنار فعالیت صید و صیادی در سند امنیت غذایی جایگاه ویژهای دارد و سازمان خواروبار جهانی نیز در این باره تاکید کرده است که تا سال ۲۰۵۰ میلادی، بیش از ۷۰ درصد پروتئین حیوانی، از آبزیان تامین خواهد شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران، افزود: از ۲۲۳ میلیون تن تولید آبزیان در جهان، حدود ۹۲ میلیون تن از حوزه صید و صیادی است و از این مقدار ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در حوزه ماهیان تون است.
وی با اعلام آنکه حدود ۹ درصد صید جهان را تون ماهیان تشکیل میدهند ادامه داد: ۷۷۸ هزار تن از تولید ناشی از صید و صیادی حدود ۳۴۰ هزار تن را سطح زیان درشت تشکیل میدهند که ۲۸۰ هزار تن آن تون ماهیان و شبه تون ماهیان است و مابقی سطح زیان درشت و مواد اولیه صنایع بزرگ کنسروسازی ما هستند.
حسینی در ادامه خاطر نشان کرد: در اقیانوس هند که ۱۰ درصد صید آن متعلق به ایران است، در غرب اقیانوس هند رتبه اول به کشورمان اختصاص دارد و دربین ۳۲ کشور و کل اقیانوس هند نیز، ایران حایز رتبه دوم است که این امر نشان از اهمیت ماهیان تون است.
وی به پایبندی جمهوری اسلامی ایران به قوانین iotc اشاره کرد و گفت: با پیگیری و همتی که در پایبندی به قوانین انجام شد، علاوه بر پایداری فعالیت موثر در بهره برداری از ذخایر مشترک تون ماهیان، بیش از ۲۷۵ شناور ریجستری شد و تعداد شناورها نیز از ۸۰۰ شناور به ۱۰۷۵ شناور افزایش پیدا کرد.
حسینی از تلاشهای بیش از نیم قرن بزرگان و پیشکسوتان که ما میراث دار تمام فعالیتهای این عزیزان هستیم، تشکر کرد و ادامه داد: نقش آفرینی این حوزه، علاوه بر پایداری تولید در بحث آبزی مصرفی و معرفی آبزیان به ویژه صنایع کنسرو پررنگتر است.
رییس سازمان شیلات ایران درباره وضعیت تولید کنسرو ماهی گفت: معرفی محصول تون به بازار به نتیجه مطلوبی رسیده است و امیدواریم در سایر محصولات شیلاتی نیز بتوانیم رنگ آبزیان را پررنگتر کنیم و به امینت غذایی پایدار دست یابیم.
وی نقش و جایگاه سازمان شیلات ایران به عنوان تنظیم گری بین خوشه تولید، زنجیره تولید و زنجیره تامین را بسیار حائز اهمیت خواند و ادامه داد:همراهی و هماهنگی خوبی که با سندیکا وجود داشت، باعث شد در بیش از ۱۴ ماه، با یک نظام قابل اعتنا و یک نظم با تمام مسائل و مشکلاتی که در پیرامون ما در جهان در حال اتفاق است، با تعادل قیمت مناسبی در محصول کنسرو روبرو شویم.
حسینی تصریح کرد: مدیریت ضایعات، جمع آوری محصول در اوج صید و موضوعاتی از قبیل فراهمی محصول، انبار، مباحث مربوط به پشتیبانی در دریا و کشتیهای پشتیبان بسیار حائز اهمیت است و برای سرمایه گذاری دراین بخش، از علاقمندان دعوت میکنیم.
وی ادامه داد: نیاز به همکاری مستمر با صنایع زنجیره تامین و صنایع تبدیلی که مهمترین محصول آن کنسرو ماهیان تون است و در این راستا مقرر شد، پیش نویس تفاهم نامهای، تنظیم شود تا بتوانیم رهگیری و شناسنامه دار کردن محصول و شناسنامه دار کردن از صید تا بازار را در دستور کار قرار دهیم.
حسینی درباره کیفیت محصولات کنسروی افزود: علاوه بر تامین بازار، برای صادرات، کیفیت محصولات کنسروی نیزبسیار حایز اهمیت است، که سازمان شیلات ایران آماده تسهیل گری در این زمینه است.
وی اظهار امیدواری کرد که این سازمان در کنار پیشکسوتان بتواند، میزان صادرات را افزایش دهد.