محمد رنگرز جدی در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به اینکه میتوان از صنعت پرورش ماهی در دریا در زمینه توریسم بهره گیری کرد، اظهار داشت: توسعه زیستگاههای طبیعی مانند باغهای مرجانی که لانه بیش از سه میلیون گونه و بیش از ۲۵ درصد کل ماهیان دریایی جهان هستند و توسعه زیستگاههای مصنوعی از مزایای مهم این صنعت است.
مجری طرح پرورش ماهی در دریا ادامه داد: توسعه گردشگری دریایی به صورت ماهیگیری ورزشی و بازدید از گونههای زینتی موجود در اطراف قفسها و همچنین ایجاد باغهای مرجانی خصوصی در مناطق کم عمق ساحلی و نیز تماشای گونههای ارزشمند دریایی از جمله نهنگ و دلفین میتواند از دیگر مزایای این صنعت شیلاتی مهم باشد.
وی در ادامه به نقش جامعه محلی و میزان رضایت آنها از این صنعت شیلاتی اشاره کرد و گفت: با سوق دادن جوامع صیادی از صید و صیادی ناپایدار که منجر به کاهش ذخایر آبزیان میشود به سمت آبزی پروری پایدار و مدیریت صیادان غیرمجاز میتوان شاهد توسعه هرچه بیشتر صنعت آبزی پروری شد.
به گفته رنگرز جدی، اگر در برنامه ریزیهای کلان کشور، جوامع محلی در نظر گرفته نشوند و تاکید فقط بر اجرای پروژههای بزرگ صنعتی باشد، با عکسالعمل جامعه محلی روبهرو میشویم و مشکلات اجتماعی سد راه توسعه خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت ۴۰ مزرعه پرورش ماهی در دریا طی چند سال اخیر از راه اندازی ۳۰ مزرعه جدید پرورش ماهی در دریا خبر داد و گفت: این مزارع با استقرار ۸۶ قفس جدید در آبهای خلیج فارس و دریای خزر ایجاد شدهاند که در مجموع هم اکنون شاهد فعالیت ۷۰ مزرعه پرورش ماهی در خلیج فارس و دریای خزر هستیم.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، ادامه داد: با این ۳۰ مزرعه جدید، مجموع ظرفیت تولید ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن ماهی در دریا ایجاد شده است که نقش مهمی در توسعه این صنعت مهم شیلاتی خواهد داشت.
رنگرزجدی، همچنین در خصوص میزان ذخیره سازی در مزارع پرورش ماهی در دریا، تصریح کرد: بیش از ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه بچه ماهی در ۳۵۶ قفس دریایی طی فصل پرورش ۱۴۰۱-۱۴۰۲ ذخیره سازی شده است.