۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۸

چابهار به قطب تجارت، ترانزیت کالا و گردشگری تبدیل می‌شود/ نیاز اولیه توسعه سواحل مکران ساخت فرودگاه بین‌المللی است

رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار گفت: چابهار به عنوان مرکز سواحل مکران دارای دو اسکله بزرگ شهید کلانتری، اسکله شهید بهشتی و موقعیت ویژه‌ای برای برنامه‌ریزی در جهت توسعه گردشگری است.
کد خبر: ۱۰۰۳۱۷

چابهار به قطب تجارت، ترانزیت کالا و گردشگری تبدیل می‌شود/ نیاز اولیه توسعه سواحل مکران ساخت فرودگاه بین‌المللی است

 

به گزارش مانا، رحیم جدگال گفت: ساخت فرودگاه چابهار چندین سال در برنامه است، اما احداث نمی‌شود و فرودگاه فعلی نظامی در کنارک فاقد هرگونه امکانات رفاهی و در حد یک فرودگاه کوچک است. نیاز است هر چه سریعتر فرودگاه بین‌المللی در حد و اندازه سواحل زیبای بلوچستان ساخته و افتتاح شود تا شاهد رونق سرمایه گذاری و توسعه گردشگری باشیم.

رئیس شورای اسلامی چابهار بیان کرد: ساخت شهر فرودگاهی چابهار در پنج برنامه و سند بالادستی کشور مورد توجه و تاکید قرار گرفته است و با توجه به موقعیت ویژه بندر چابهار، بخش مهمی از ظرفیت این شهر به ترانزیت و صادرات کالا به مقاصد بین‌المللی اختصاص خواهد یافت.

وی با بیان اینکه فرودگاه فعلی در کنارک به دلیل محدودیت‌های شدید و آمد و شد مسافر و پرواز‌های مسافری امکان توسعه اقتصادی در راستای توسعه سواحل راهبردی مکران را ندارد، گفت: چابهار با داشتن جاذبه‌های متعدد گردشگری و فراهم شدن برخی زیرساخت‌های لازم بهترین زمینه را برای جذب گردشگر به ویژه از کشور‌های همجوار از جمله پاکستان، افغانستان، هند و عمان دارد.

جدگال ادامه داد: چابهار به عنوان یکی از مراکز تجارت جهانی، ترانزیت کالا و قطب گردشگری می‌تواند در توسعه اقتصادی داخلی و خارجی تاثیرگذار باشد و موقعیت مناسب منطقه آزاد چابهار و استقرار صنایع و کارخانه‌های بزرگی نظیر فولاد، پتروشیمی و دیگر کارگاه‌های بزرگ و کوچک پیش‌بینی شده، این منطقه را به قطب مهم تجارت تبدیل می‌کند.

جدگال بیان کرد: چابهار به زودی به قطب تجارت، ترانزیت کالا و گردشگری تبدیل خواهد شد، سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت‌های گردشگری، اماکن اقامتی و تفریحی در حال انجام است و به زودی ظرفیت‌های هتل و رستوران افزایش چشمگیری خواهد یافت و این نیاز این را دارد که با ساخت فرودگاه رفت و آمد هوایی تسهیل شود.

رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار بیان کرد: توسعه در منطقه چابهار بدون مشارکت اجتماعات محلی، اجتماعی، فرهنگی و استراتژیک به پایداری لازم نمی‌رسد.

وی افزود: توسعه سواحل مکران به نفع مردم منطقه و کشور هست و از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، منطقه مکران با مرکزیت چابهار مورد توجه مسئولان در سخنرانی ها، سیاست‌های کلی برنامه‌های توسعه و ابلاغیه اقتصاد مقاومتی بوده است.

رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار، ادامه داد: در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، یکی از مولفه‌های اساسی توسعه و آبادانی سواحل مکران مباحث مربوط به ظرفیت‌های عظیم جغرافیایی و توجه به مناطق ساحلی و بندرگاهی و موقعیت‌های ترانزیتی است که می‌تواند اقتصاد محلی و ملی را متحول کند؛ اما در حوزه اجرایی از سوی مسئولین دولتی مغفول واقع شده است.

رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار گفت: برنامه ریزی سنتی توسعه از بالا و بدون مشارکت مردم سواحل مکران و بی ارتباط با ساختار اجتماعی، اقتصادی جامعه محلی موجب جذب سرمایه تجاری و خدماتی در شهر چابهار شده است و ورود سرمایه به محیطی سنتی در شرایط موجود برنامه ریزی سبب شده این ساخت اجتماعی، اقتصادی ساختار دوگانه‌ای را به شهر چابهار تحمیل کند.

وی با اشاره به وضعیت نامناسب توزیع آب آشامیدنی مردم در شهر چابهار، افزود: شاخص‌های بهداشتی و درمانی در منطقه چابهار به عنوان مرکز توسعه سواحل مکران به رغم همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها در سطح پایین و نامطلوبی قرار دارد که خواستار ورود جدی مسولان مربوطه در این حوزه هستیم.

ارسال نظرات
آخرین اخبار