جریان‌های اقیانوسی منبع اصلی تولید انرژی دریایی

جریان‌های اقیانوسی منبع اصلی تولید انرژی دریایی

اقیانوس‌های جهان بیش از ۷۰ درصد سطح زمین را تشکیل می‌دهند. به‌طور کلی اقیانوس‌ها دارای استعداد‌های نهفته‌ای هستند که می‌توانند با تولید انرژی دریایی نقش پررنگی در تأمین برق کشور‌های ساحلی به خصوص مناطق آفریقایی داشته باشند و می‌توان انرژی دریافتی از اقیانوس‌ها را به سبد برق کشور‌های ساحلی اضافه کرد. تحقیقات و بررسی‌ها نشان می‌دهد هر مترمربع از اقیانوس با استفاداه از توربین‌ها قادر است برق یک خانوار در کشور‌های آفریقایی را تأمین کند. به‌طور کلی از انرژی اقیانوسی با استفاده از کابل‌ها دریایی که الکتریسیته را به ساحل می‌آورد برای تأمین برق بخش‌های مختلف و حتی تولید انرژی هیدروژنی بهره برد.
چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۹
کشتی‌های LNG به فنّاوری هیبریدی مجهز می‌شوند

کشتی‌های LNG به فنّاوری هیبریدی مجهز می‌شوند

مؤسسه لویدز رجیستر و صنایع سنگین هیوندای (HHI) و شرکت کشتی سازی و مهندسی فراساحل (HD KSOE) کره جنوبی تفاهم‌نامه‌ای برای توسعه یک سیستم پیشرانه هیبریدی با استفاده از فنّاوری پیل سوختی اکسید جامد (SOFC) برای کشتی‌های حمل LNG با ظرفیت ۱۷۴۰۰۰ متر مکعب امضا کردند.
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۶
هند ۱۲ فروند کشتی چند منظوره برای آلمان می‌سازد

هند ۱۲ فروند کشتی چند منظوره برای آلمان می‌سازد

با امضای قراردارد جدید سفارش ساخت ۴ فروند کشتی از سوی مالک آلمانی به شرکت کشتی‌سازی هند تعداد کشتی‌های سفارش داده شده توسط آلمان به ۱۲ فروند رسید.
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۹

جزئیات سرمایه‌گذاری بزرگ اتحادیه اروپا روی هیدروژن سبز

کمیسیون اروپا ۱۵ پروژه متمرکز بر تولید هیدروژن تجدیدپذیر را در پنج کشور منطقه اقتصادی اروپا انتخاب کرده است. این طرح‌ها تا سقف ۹۹۲ میلیون یورو بودجه عمومی از طریق صندوق نوآوری اتحادیه اروپا دریافت خواهند کرد. طبق گزارش  ESG News، این بودجه به پروژه‌های هیدروژنی با هدف تولید ۲.۲ میلیون تُن هیدروژن تجدیدپذیر و کاهش انتشار CO₂ بیش از ۱۵ میلیون تُن در ۱۰ سال آینده اختصاص داده شده است.
يکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۸
سنگ بزرگی به نام قانون احیای صنعت دریایی آمریکا

سنگ بزرگی به نام قانون احیای صنعت دریایی آمریکا

زمانی که دفتر کاخ سفید اعلام کرد که صنعت دریایی آمریکا به طرز خطرناکی در حال زوال است، به نوعی زنگ خطر برای این بخش به صدا درآمد. این اعلامیه در شرایطی مطرح شد که واشنگتن دی‌سی پس از سال‌ها، تصمیم به احیای ساخت کشتی گرفته بود. مسئولان این صنعت پس از سخنان ترامپ، به صراحت اعتراض خود را به عقب‌ماندگی آن اعلام کردند. باورکردنی نیست که نزدیک به ۶۵ سال است که آمریکا در این عرصه متوقف مانده و در این مدت شاهد بوده‌ایم که کشورهای دیگر، نظیر ژاپن و کره جنوبی، از ما پیشی گرفته‌اند. این اتفاقات، که از چشم آمریکایی‌ها نادیده گرفته شد، اکنون باید زنگ خطر چهارگانه‌ای باشد که به صدا در آمده؛ زنگ خطر ناشی از رویدادهای ژئوپلیتیکی فعلی و قدرت رو به زوال صنعت دریایی آمریکا.
سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۵
ظهور و سقوط قدرت‌های بزرگ دریایی

ظهور و سقوط قدرت‌های بزرگ دریایی

در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵، نماینده تجاری ایالات متحده (USTR) گزارش تحقیقاتی خود را در مورد بخش‌های دریایی، لجستیک و کشتی‌سازی چین منتشر کرد که بر اساس یافته‌های آن، رویه‌های چین از جمله یارانه‌های گسترده دولتی، انتقال اجباری فنّاوری و رفتار ترجیحی برای شرکت‌های دولتی، تجارت ایالات متحده را تحت فشار قرار داده یا محدود می‌کند. این گزارش استدلال کرد که این رویه‌های غیربازاری، چین را قادر ساخته است تا از سهم کمتر از ۵ درصد از کشتی‌سازی جهانی در سال ۱۹۹۹ به بیش از ۵۰ درصد در سال ۲۰۲۳ میلادی برسد و معایب قابل توجهی را برای صنایع ایالات متحده ایجاد کند. وزارت بازرگانی چین با انتشار یک تکذیبیه عمومی قوی موضع دیرینه خود را مبنی بر اینکه تحقیقات دفتر نماینده تجاری ایالات متحده انگیزه سیاسی داشته و یافته‌های این گزارش بی‌اساس و جانبدارانه است، تکرار نمود.
يکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۶
صنعت کشتی‌سازی در خط مقدم جنگ تجاری چین و آمریکا

صنعت کشتی‌سازی در خط مقدم جنگ تجاری چین و آمریکا

هرچند در ظاهر دولت ترامپ بر تجارت، تعرفه‌ها و به حداکثر رساندن دستاورد‌های اقتصادی متمرکز است، اما اقدامات اخیر او خلاف این را نشان می‌دهد. به‌طوری‌که رویکرد دولت او در ۱۰۰ روز گذشته گویای آن است که رقابت ایالات متحده و چین، به ویژه در حوزه دریایی به بخش جدایی‌ناپذیری از دستور کار واشنگتن تبدیل شده است.
يکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۵
ساخت موتور سبز جدید با سوخت آمونیاک

ساخت موتور سبز جدید با سوخت آمونیاک

دانمارک برای اولین بار تا پایان سال جاری میلادی از جدید‌ترین موتور سبز کشتی دوگانه سوز با سو‌خت آمونیاک رونمایی خواهد کرد.
شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۸
تاسیس صندوق احیای کشتی‌سازی توسط ژاپن و آمریکا

تاسیس صندوق احیای کشتی‌سازی توسط ژاپن و آمریکا

توکیو و واشنگتن در آستانه راه‌اندازی صندوقی برای احیای صنعت کشتی‌سازی هستند؛ بر اساس این طرح، یاردهای کشتی‌سازی ژاپن ساخت کشتی‌های حمل خودرو و حامل‌های گاز طبیعی مایع (LNG) را در دستور کار قرار داده و در عین حال، در یاردهای کشتی‌سازی ایالات متحده نیز سرمایه‌گذاری خواهند کرد.
چهارشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۰
یک فروند شناور چوبی وارد ناوگان گردشگری شد

یک فروند شناور چوبی وارد ناوگان گردشگری شد

معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان از احیاء سنت لنج‌سازی چوبی پس از سال‌ها توقف، با آب‌اندازی یک فروند شناور تفریحی با فرم و ساختار لنج سنتی در جزیره قشم خبرداد.
چهارشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۹
مدیرعامل ایزوایکو معارفه شد

مدیرعامل ایزوایکو معارفه شد

با صدور حکمی از سوی فرشاد مقیمی - معاون وزیر صمت و رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، سعید جعفری که از دوم اسفندماه ۱۴۰۳ به‌عنوان سرپرست مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) فعالیت می‌کرد، به‌صورت رسمی به‌عنوان مدیرعامل این مجموعه منصوب شد.
دوشنبه ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۱
۱۰۰ فروند شناور تا ۵سال آینده در کشور نیاز است

۱۰۰ فروند شناور تا ۵سال آینده در کشور نیاز است

رئیس دبیرخانه شورای‌عالی صنایع دریایی کشور گفت:در پنج سال آینده، حداقل ۱۰۰ فروند شناور مسافربری برای تردد بین جزایر نیاز داریم.
دوشنبه ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۰
روسیه ۱۶۰۰ فروند کشتی می‌سازد

روسیه ۱۶۰۰ فروند کشتی می‌سازد

روسیه با هدف نوسازی ناوگان دریایی و کاهش وابستگی به فنّاوری خارجی، تا سال ۲۰۳۶ میلادی برنامه ساخت بیش از ۱۶۰۰ کشتی تجاری را در دستور کار قرار داده است. این طرح با بودجه‌ای معادل ۶.۲ میلیارد دلار از سوی دولت فدرال اجرا می‌شود.
سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۷
برگزاری نخستین همایش هوش مصنوعی در صنایع دریایی

برگزاری نخستین همایش هوش مصنوعی در صنایع دریایی

نخستین همایش هوش مصنوعی در صنایع دریایی با حضور مسئولان کشوری، استادان و دانشجویان در دانشگاه صنعتی شریف در حال برگزاری است.
سه‌شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۵
۱