علی سلاجقه در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم دولت قبل تهیه شناسنامه زیست محیطی برخی از جزایر جنوبی از جمله هنگام، هرمز، ابوموسی و لارک است؛ همچنین تهیه شناسنامه جزایر هندورابی، فارور، بنی فارور و سیری نیز در دست تهیه است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه خلیج فارس در مجموع دارای ۸۵ جزیره است که ۵۵ جزیره آن در آبهای ایران قرار دارد، بیان داشت: تهیه شناسنامه زیست محیطی جزایر ایرانی در راستای حفاظت هرچه بیشتر از محیط زیست این جزایر در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
وی در ادامه با اشاره به تهیه شناسنامه زیست محیطی برخی از جزایر جنوبی کشور طی سه سال گذشته گفت: مدیریت جامع زیست محیطی این جزایر در دولت چهاردهم ضروری است؛ طرح شناسنامهدار کردن جزایر خلیج فارس به منظور شناسایی و افزایش شناخت بهتر از وضعیت این جزایر و در نهایت حفاظت بهتر آنها است.
وی تاکید کرد: در قالب پروژه شناسنامه دار کردن جزایر، مشخصات و نقشه تمام جزایر تهیه و توان اکولوژیک منطقه مشخص میشود که این امر در نهایت کاربرد بسیار مؤثری در روند استقرار صنایع بدون ایجاد آسیبهای زیست محیطی در این مناطق خواهد داشت.
سلاجقه با اشاره به وجود شش هزار و ۲۰۰ کیلومتر ساحل با احتساب جزایر خلیج فارس در کشور، گفت: وجود این میزان گستردگی سواحل و پهنههای آبی در کشور باعث میشود نسبت به حفاظت محیط زیست دریایی اقدامات مؤثری واقع شود.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه رفع چالشهای محیط زیست دریایی و ساحلی پهنههای آبی کشور نیازمند اقدامات چندین ساله است، تصریح کرد: طی سالهای اخیر اصلاحاتی در راستای حل چالشهای زیستبومهای دریایی انجام و برنامههایی نیز مدون شده است تا بتوانیم وضعیت محیط زیست دریایی را به وضعیت خوبی برسانیم.