رضا عباسپور نادری در گفتگو با خبرنگار مانا در خصوص صید ماهیان استخوانی دریای خزر گفت: بیش از ۸۰ درصد سبد صید تعاونیهای صیادی پره دریای خزر شامل سهگونه مهم ماهی سفید، کفال و کپور است و سالانه بیش از ۱۳ هزار تُن انواع گونههای ماهیان استخوانی توسط ۱۱۷ شرکت تعاونی صیادی پره با حدود هشت هزار نفر عضو از دریا استحصال میشود.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، ادامه داد: از طرفی صید و بهرهبرداری از ماهیان استخوانی دریای خزر با توجه به تکثیر گونههای مهمی، چون ماهی سفید و رها سازی آن به دریا، از وضعیت نسبتاً پایداری برخوردار بوده است؛ در این راستا شیلات ایران سالانه میلیونها قطعه بچه ماهی را به منظور ترمیم ذخائر آبزیان از طریق مراکز بازسازی و حفاظت از ذخائر ژنتیکی در دریا رهاسازی میکند.
وی خاطرنشان ساخت: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۹۰ میلیون قطعه بچه ماهی سفید، ۱۳ میلیون بچه ماهی سیم، ۷.۵ میلیون قطعه بچه سوف، ۲۷ میلیون بچه ماهی کلمه، سه میلیون قطعه بچه ماهی کپور تالابی، ۴۶ میلیون بچه ماهی کپور دریایی توسط سازمان شیلات ایران تکثیر و در دریا رهاسازی شد.
نادری یادآور شد: همچنین با توجه به باور و اعتقاد ارزشمندی که در بین جامعه صید ماهیان استخوانی استانهای شمالی کشور ایجاد شده است هر ساله اقدامات مناسبی برای احیا و بهبود ذخایر ماهیان استخوانی جهت کمک به تکثیر طبیعی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه در راستای تکثیر طبیعی ماهیان دریای خزر در سه محور، احداث استخر در اراضی مجاورت تعاونیهای صیادی پره، احداث استخر در مجاورت رودخانهها و طرح حفاظت از رودخانهها برای مهاجرت آبزیان دریایی به مناطق بالا دست اجرا میشود، خاطرنشان ساخت: سال گذشته بیش از ۴۲ میلیون قطعه بچه ماهی سفید با این روش در دریا رهاسازی شد.
به گفته این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران، با این حال به دلیل افزایش صید غیرقانونی و فصلی بودن صید این گونه از آبزیان و تعطیلی شش ماهه آن، تعاونیهای صیادی پره بازده اقتصادی مطلوبی نداشته و وضعیت درآمدی صیادان و تعاونیهای پره چندان مناسب نیست.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، اذعان داشت: به همین منظور شیلات ایران طرح ساماندهی و تعدیل تعاونیها و صیادان پره را در دستور کار خود قرار داد تا با کاهش تعداد تعاونیها و صیادان به اقتصادی شدن این فعالیت کمک کند.
وی تأکید کرد: سازمان شیلات ایران، ضمن تداوم برنامه تعدیل تعاونیهای صیادی پره، طرح چند منظوره شدن تعاونیهای صیادی پره از طریق مشارکت بیشتر صیادان در پرورش آبزیان و پرورش ماهی در قفس و توسعه گردشگری در جایگاههای تعاونیهای صیادی پره را اجرا و زمینه درآمدی جدیدی برای این تعاونیها فراهم ساخته است و از سوی دیگر اقدامات اجرایی برای بازسازی ذخایر ماهیان استخوانی با مشارکت بهره برداران را همچنان در دستور کار خود دارد.