سید حسین حسینی در گفتگو با خبرنگار مانا با اشاره به اینکه محدودیتهای تولید ماهی تیلاپیا در کشور برداشته شده است، بیان داشت: در آیندهای نزدیک شاهد افزایش چشمگیر تولید این محصول مهم شیلاتی در کشور خواهیم بود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران با تأکید بر اینکه در حال حاضر تولید تیلاپیا در ۱۴۴ کشور دنیا با مجموع تولید سالانه ۶.۲ میلیون تُن انجام میشود، اذعان داشت: ظرفیتهای زیادی نیز برای تولید این محصول در کشورمان وجود دارد که با تلاشهای انجام شده، هم اکنون دغدغه زیست محیطی تولید این گونه آبزی در کشور برداشته شده است.
وی میزان فعلی تولید ماهی تیلاپیا در کشور را در حال حاضر سالانه هزار تُن اعلام کرد و بیان داشت: با برنامه ریزیهای در حال انجام به زودی تولید این محصول را در کشور افزایش خواهیم داد و مانند ماهی قزلآلا به گونهای تجاری تبدیل میکنیم.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران با بیان اینکه در سال ۹۹ به دلیل مخالفت معاون وقت سازمان محیط زیست، توسعه مزارع پرورشی تیلاپیا متوقف شد، اظهار داشت: با تمهیدات اندیشیده شده توسط هیئت مقرراتزدایی، قفلهای توسعه این ماهی اررزشمند باز شد و هم اکنون بدون هیچ محدودیتی تولید تیلاپیا در حال انجام است.
حسینی با اشاره به مخالفتهایی که در تولید ماهی تیلاپیا وجود دارد، گفت: مشاهده این گونه در آبهای خوزستان براساس گزارشهای رسیده بدان علت است که این ماهی از طریق کشور عراق به آبهای استان خوزستان رسیده است؛ کشور ترکیه برخلاف ایران از سال ۱۹۷۹ میلادی طرح رهاسازی این ماهی را داشته است و از آن طریق وارد کشور ما شده، اما طی ۱۴ سال اخیر هیچ گزارشی از فرار اینگونه از استانهای کشور وجود نداشته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اعلام آنکه باید به سمت منابع پروتئینی که وابستگی کمتری به غلات داشته باشد حرکت کنیم، تصریح کرد: دنیا به عنوان یک راهکار، در کنار سایر گونههای ارزشمند از تیلاپیا به عنوان ماده مهم غذایی استفاده میکند.
وی یادآور شد: هم اکنون نیز برنامه کلان در سطح ملی جهت افزایش بیش از پیش تولید این گونه مهم غذایی و اقتصادی در کشور داریم که امیدواریم در آیندهای نه چندان دور شاهد تحقق این مهم باشیم.