به گزارش مانا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد که برای اتخاذ اقدامات اضطراری در بهبود پایش، کنترل و نظارت بر ماهیگیری غیرقانونی، نابسامان و گزارش نشده، اتحادی با کانادا و انگلیس تشکیل میدهد.
مقامات آمریکا همچنین وعده دادند که سیاستهایی برای مبارزه بهتر با ماهیگیری غیرقانونی - خصوصاً در هند-اقیانوسیه - معرفی کنند. این بخشی از تعامل تقویت شده آمریکا با کشورهای این منطقه برای مقابله با نفوذ فزاینده چین است.
برخی کشورها در این منطقه میگویند که ناوگان بزرگ ماهیگیری چین اغلب به حریم مناطق انحصاری اقتصادی ۲۰۰ مایلی دریایی آنها وارد شده و موجب بروز آسیبهای زیستمحیطی و ضرر اقتصادی میشوند.
مقامات ارشد دولت آمریکا در یک جلسه توجیهی به گزارشگران گفتند که این یادداشت نهادها را به سوی «پایان بخشیدن به قاچاق انسان از جمله کار اجباری» و «حمایت از استفاده امن و پایدار از اقیانوسها» سوق میدهد.
یکی از این مقامات گفت: وزارت کار، دفاع و دیگر نهادهای اجرای قانون آمریکا با شرکای خارجی همکاری خواهند کرد تا «عوامل و کشتیهای ماهیگیری را که پیشبینی میشود از کار اجباری استفاده کنند» بازرسی کنند.
این تلاش هیچ کشور خاصی را هدف نمیگیرد، اما این مقام آمریکایی گفت، چین یکی از بزرگترین نقضکنندگان این قوانین است.
اما چین این ادعاها را رد کرده و میگوید که به صورت قانونی و تنها در مناطق اقتصادی انحصاری مربوط و تعریف شده در قراردادهای دوجانبه ماهیگیری میکند.
سخنگوی سفارت چین در آمریکا در بیانیهای گفت، اتهامات آمریکا کاملا ناردست بوده و فایدهای برای محیطزیست دریایی و حمایت از همکاریهای بینالمللی در ماهیگیری پایدار، ندارد.
فیلیپین در اوایل ماه میلادی جاری چین را به ماهیگیری غیرقانونی در منطقه اقتصادی انحصاری این کشور متهم کرد، شکایتی که مورد حمایت وزارت خارجه آمریکا قرار گرفت.