۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۰

کاهش ۲۳ درصدی صید ماهیان دریای خزر

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران از کاهش ۲۳ درصدی صید ماهیان دریای خزر از ابتدای فصل صید تا کنون خبر داد و گفت: مهمترین دلیل این کاهش صید به دلیل برودت شدید و کاهش دریاروی و پره کشی صیادان بوده است.
کد خبر: ۹۲۲۱۳

کاهش ۲۳ درصدی صید ماهیان دریای خزر

مختار آخوندی در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار ارائه شده از ابتدای فصل صید در مهرماه تا کنون، دو هزار و ۱۰ تُن انواع ماهیان استخوانی در دریای خزر صید شده است.

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، ادامه داد: این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حاکی از کاهش ۲۳ درصدی صید ماهیان استخوانی دریای خزر است.

وی اذعان داشت: مهمترین دلیل این کاهش صید به دلیل برودت شدید و کاهش دریاروی و پره کشی صیادان بوده است.

وی خاطرنشان ساخت: از مجموع صید انجام شده، ۷۶۹ تُن ماهی سفید، ۲۳۸ تُن ماهی کپور و ۹۵۳  تُن ماهی کفال و ۵۱ تُن سایر گونۀ صید شده است.

این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران یادآور شد: از مجموع صید انجام شده، ۹۱۶ تُن به استان گیلان، ۹۵۳ تُن به استان مازندران و ۱۴۱ تُن به استان گلستان اختصاص داشته است.

به گفته آخوندی، میزان صید در استان مازندران با کاهش ۳۳ درصدی، در استان گلستان با کاهش ۵۱ درصدی و در استان گیلان همچون سال گذشته بوده که در مجموع این آمار، امسال تا کنون با کاهش ۲۳ درصدی صید ماهیان دریای خزر همراه بوده‌ایم.

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، خاطرنشان ساخت: همچنین سرانۀ صید هر شناور صید پره در آب‌های خزر  ۱۷ تُن بوده است.

آخوندی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰ از ۱۲۳ شرکت تعاونی صید پره، ۱۱۷ شرک فعال هستند، اذعان داشت: از این تعداد ۴۹ شرکت در استان گیلان، ۵۲ شرکت در مازندران و ۱۶ شرکت در استان گلستان فعالیت دارند.

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، سرانه صید هر شرکت تعاونی را هشت تُن اعلام کرد و بیان داشت: بخش عمدۀ ماهی صید شده دریای خزر در سه استان شمالی به فروش می‌رسد و بخشی نیز به استان تهران وارد می‌شود.

آخوندی با بیان اینکه در دریای خزر بالغ بر ۱۵ گونه ماهی استخوانی زیست می‌کنند، اظهار داشت: بیشترین میزان صید ماهیان استخوانی به صید گونه‌های سفید، کفال و کپور اختصاص خواهد داشت.

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران در ادامه گفته‌های خود تاکید کرد: تکثیر طبیعی و مصنوعی بچه ماهیان استخوانی طی سال‌های اخیر، نقش بسیار مهمی در بازسازی ذخایر این گونه ماهیان دریای خزر داشته است.

وی به افزایش سطح آگاهی و دانش صیادان در بازسازی ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر اشاره کرد و گفت: با تلاش انجام شده از سوی صیادان سه استان شمالی در تأمین مولد طبیعی، هر ساله بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون قطعه بچه ماهی توسط صیادان تولید شده است.

آخوندی با اشاره به مشارکت صیادان با سازمان شیلات ایران به منظور تکثیر ماهیان استخوانی و رهاسازی در آب‌های رودخانه‌ای به منظور افزایش ذخایر آبزیان دریای خزر، بیان داشت: در همین راستا طی سال گذشته ۳۶ میلیون قطعه بچه ماهی سفید در آب‌های جنوبی دریای خزر رهاسازی شد.

مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، تاکید کرد: با توجه به اینکه ذخایر آبزیان دریای خزر رو به کاهش است، سازمان شیلات ایران از صیادان انتظار دارد که سال به سال شاهد افزایش مشارکت در زمینۀ تکثیر و رهاسازی گونه‌های ماهیان استخوانی باشیم.

وی اشاره به اینکه سال گذشته در مجموع ۱۱ هزار و ۶۱ تُن انواع ماهیان استخوانی دریای خزر توسط صیادان استان‌های شمالی کشور صید شد، گفت: امیدواریم امسال شاهد افزایش میزان صید ماهیان استخوانی تا پایان فصل صید در اواسط فرودین ماه سال آینده باشیم.

گفتنی است؛ صید ماهیان استخوانی معمولاً هر ساله از بیستم مهر ماه آغاز و تا ۱۵ فرودین ماه سال بعد آن ادامه خواهد داشت، اما زمان دقیق اتمام صید نیز ممکن است بنا به انجام گشت‌های تحقیقاتی چند روز زودتر یا دیرتر از ۱۵ فرودین ماه با اعلام نهایی کارشناسی شده مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی به اتمام برسد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار