امید جهان نژادیان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مانا افزود: این میزان واردات غلات در مقایسه با مدت مشابه پارسال که حدود یک میلیون و ۶۷۰ هزار تن بود ۶۵ درصد افزایش نشان میدهد.
وی اظهار داشت: از این میزان واردات غله ۲.۴ میلیون از بندرگاه امام خمینی (ره) خارج و ۴۰۰ هزار تن در حال خروج و ترخیص از بندر است.
مدیرکل خدمات بازرگانی خوزستان با بیان اینکه هیچ گونه غلات وارداتی رسوبی در بندر امام خمینی (ره) که دو ماه از ترخیص آن گذشته باشد وجود ندارد، افزود: اولویت نخست ما حمل یکسره غلات به مقاصد مختلف کشور است تا از افزایش هزینههای مربوط به انبارداری و تخلیه و بارگیری غلات در انبارها جلوگیری شود.
جهان نژادیان در ادامه افزود: از مجموع کل واردات غلات به کشور از طریق بندر امام خمینی (ره) دو میلیون و ۱۶۵ هزار تن گندم، ۳۳۶ هزار تن شکرخام و ۲۹۸ هزار تن روغن خام وارداتی بوده که توسط ۴۷ فروند کشتی اقیانوس پیما به بندر امام خمینی (ره) حمل شده است.
وی از تداوم واردات غلات مورد نیاز کشور از بندر امام خمینی (ره) به سفارش شرکت بازرگانی دولتی ایران خبر داد و افزود: واردات غلات طبق برنامه زمان بندی شده ادامه خواهد داشت و در این خصوص نگرانی وجود ندارد.
حدود ۸۵ درصد حجم کالاهای اساسی (فله) مورد نیاز کشور از طریق بندر امام خمینی (ره) وارد میشود.
این بندر راهبردی و استراتژیک که دومین بندر عملیاتی جمهوری اسلامی ایران است ظرفیت سالانه تخلیه و بارگیری ۵۰ میلیون تن کالای نفتی و غیرنفتی را دارد.