به گزارش خبرنگار مانا ، محمدجواد عسگری در بازدید از مجتمع بندری امام و بررسی آخرین وضعیت تخلیه و بارگیری و خروج کالاهای اساسی از جمله نهاده کشاورزی گفت: بیش از سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالاهای اساسی در بندر موجود است.
وی افزود: از میزان کالای موجود در انبارهای بندر امام ، سه میلیون تن نهاده دامی هستند و یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن مربوط به پشتیبانی امور دام کشور است.
عسگری اظهار داشت: با توجه به اینکه حمل و نقل اولین مشکل نهادهها برای خروج از بندر امام است، مقرر شد اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان طی ۳ تا ۴ روز آینده نواقص همه سیستمهای باسکولی (توزین) را تا روز دوشنبه هفته آینده برطرف کند.
این مقام مسئول به وجود ۹۱ باسکول و متصل به سامانه گمرک اشاره و بیان کرد: اداره بنادر و گمرک در بخش اتصال باسکولها به گمرک هیچ ایرادی ندارند و ۷۵ باسکول برای کالاهای اساسی آماده به کار دارند که باید صورتجلسه شوند.
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد:مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان مکلف است به ادارههای کل حمل و نقل جادهای سراسر کشور اطلاع رسانی کند که چه میزان کالای در بندر امام موجود است، ضمن اینکه باید تعداد کامیونهای حمل نهاده دامی از مبدا بندر را از یک هزار و ۸۰۰ کامیون به سه هزار کامیون در روز برساند.
به گفته عسگری استانداران سراسر کشور مکلف هستند به منظور اطلاع رسانی و هماهنگی برای حمل نهاده دامی استان متناسب با سهمیه، کامیون اعزام کنند و با توجه به اهمیت کالای اساسی و امنیت غذایی اولویت را به حمل کالاهای اساسی و نهاده دامی داده شود.
وی با تاکید بر اینکه متولیان کالا (دولتی و خصوصی) باید مدت زمان بارگیری را به حداقل برسانند تصریح کرد: راه آهن جمهوری اسلامی ایران حداکثر ظرفیت واگن را برای حمل کالاهای اساسی به کار گیرد ضمن اینکه مدیریت بندر امام باید موجودی نهاده دامی بخش خصوصی و دولتی را به اداره کل راه آهن جنوب اعلام کند.
عسگری با بیان اینکه اداره کل حمل و نقل جادهای خوزستان مکلف است برای کالاهای اساسی بخش خصوصی و دولتی به نسبت دو به یک کامیون اختصاص دهد، گفت:همچنین وزارت صمت مکف است به تناسب باری که کامیون حمل میکند خارج از نوبت امتیازاتی شامل؛ لاستیک و روغن به کامیونداران بدهد.
وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی و پشتیبانی امور دام برای تسهیل در حمل نهاده از شرکتهای وابسته شامل؛ شرکت نصر میثاق و جهاد نصر و در صورت نیاز از مجموعههای سپاه پاسداران، قرارگاه خاتم الانبیاء (ص)، ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به دلیل اهمیت موضوع، هر آنچه امکانات حمل و نقل دارند در اختیار بخش دولتی قرار دهند.
عسگری با بیان اینکه پشتیبانی امور دام و اداره کل راهداری خوزستان همه مکاتبههای خود را پیرامون ضرورت حمل کالاهای اساسی به کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند، اظهار داشت: مصوبههای مذکور هر پنج روز یکبار از سوی همه دستگاههای اجرایی شامل؛ حمل و نقل جاده ای، پشتیبانی امور دام، گمرک و بندر امام پیگیری و نتیجه آن به کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ارسال شود.
وی در پایان تصریح کرد: ایرادهای وارده به سیستم بازارگاه باید هر چه سریعتر برطرف شده و به کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اعلام شوند.
حدود 85درصد حجم کالاهای اساسی مورد نیاز کشور ازطریق بندر امام وارد می شود.