به گزارش مانا، اله مراد عفیفیپور در حاشیه بازدید روز گذشته از روند عملیات احداث بندر چندمنظوره خمیر با بیان اینکه چهار پست اسکله به صورت شمع و عرشه و مسیر دسترسی به طول ۷۴۴ متر از ساحل تا اسکلهها از جمله بخشهای این پروژه بندرسازی است، اظهارداشت: در فاز اول این پروژه مسیر دسترسی دریایی شامل دایک سنگی به طول ۶۱۶ متر اجرا شد.
وی در تشریح فاز دوم این پروژه اظهار داشت : اجرای لایههای روسازی دایک دسترسی، احداث پل دسترسی از انتها دایک تا محل اسکله، احداث اسکله به همراه تهیه و نصب تأسیسات برقی و مکانیکی در فاز دوم طرح پیشبینی شده که بازدید امروز مبین این موضوع است که پروژه مذکور از روند قابل قبولی برخوردار است.
این مقام مسئول احداث و بهره برداری از این بندرگاه را اقدامی مهم در جهت تقویت و تعمیق تجارت دریایی در شهر تاریخی و تالابی بندر خمیر و ایجاد بستر مناسب جهت سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال برای ساحل نشینان منطقه دانست و خاطر نشان کرد وجود معادن غنی در بندر خمیر و همچنین حضور دریانوردان نامآور که پیشۀ آبا و اجدادیشان تجارت دریایی است یقیناً در افزایش عملکرد معادن منطقه، معیشت ساحل نشینان، ، امکان تولید و صادرات فرآوردههای مواد معدنی و افزایش راندمان تجارت محلی و منطقهای نقشی مؤثر ایفا میکند.
عفیفیپور با بیان اینکه این طرح مهم بندرسازی با مدیریت و راهبری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان انجام و برای تکمیل آن مبلغی بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال برآورد شده، خاطرنشان کرد: هم اکنون پروژۀ مزبور حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و براساس پیش بینیهای صورت گرفته پایان سال جاری مورد بهرهبرداری و استفاده تجار، صادرکنندگان و دریانوردان قرار میگیرد.
مدیرکل بنادر ودریانوردی هرمزگان ظرفیت قابل پذیرش شناورهایی تا ظرفیت پنج هزار تُن را برای این بندرگاه پیشبینی کرد و اذعان داشت : در بخش اشتغال همزمان با احداث این طرح بندرسازی به طور مستقیم و غیرمستقیم ۲۳۰ نفر و در زمان بهره برداری به صورت مستقیم ۷۰ نفر و غیرمستقیم ۳۰۰ نفر برآورد شده است .
شایان ذکر است آیین عملیات فاز تکمیلی بندر چندمنظوره خمیر ۲۸ آذر ماه ۹۷ با حضور رئیس جمهور و جمعی از نمایندگان مردم در مجلس دهم ، استاندار هرمزگان، جمع کثیری از معتمدین و اهالی شهرستان خمیر آغاز شد.