به گزارش مانا، اسحاق جهانگیری در جلسه با مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی در بخشی از صحبتهای خود، افزود: افزایش حمل و نقل کالا و مسافر می تواند باعث فعال شدن دیگر بنگاه های کوچک شود، خوشبختانه در عرصه ریلی و ساخت واگن که سال گذشته تعداد زیادی تحویل راه آهن کشور شد اقدامات ارزشمندی انجام شده است و باید با بخش صنعت تفاهمهای لازم انجام شود تا این روند شتاب بیشتری گرفته و شاهد جهش تولید باشیم.
وی از نقش وزارت راه و شهرسازی در دوران مقابله با کرونا تشکر کرد و گفت: بنادر، شرکت های کشتیرانی، راه آهن و جاده ها برای تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و تولید تجهیزات بهداشتی و پزشکی مورد نیاز کادر درمانی کشور شبانه روز فعال بودند که باید قدردان آنها بود.
جهانگیری با بیان اینکه زیرمجموعههای وزارت راه و شهرسازی از کرونا دچار خسارت های بسیاری شدهاند، گفت: دولت برای کمک به معیشت طبقات ضعیف جامعه که به خاطر طرح فاصلهگذاری اجتماعی و عمل به پویش در خانه ماندن متضرر شدند طرحهای خوبی را به مرحله اجرا گذاشته است تا کسانیکه زندگیشان از کار روزمزد می گذارد کمتر دچار آسیب شوند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: رانندگان کامیونها مسئولیت حمل بار و جابهجایی کالا را به خوبی انجام دادند و آمارهای ارائه شده از رشد بالای حمل و نقل کالاها در این ایام نشان دهنده میزان خدمت آنهاست که صمیمانه از آنها تشکر می کنم و انشاءالله در فرصت مناسب به نحو مطلوب از آنها تقدیر خواهد شد، آنها به عنوان سربازان گمنام و به صورت بی نشان خدمت کردند.
جهانگیری همچنین از متضرر شدن برخی مشاغل مانند رانندگان اتوبوس و مجتمع های خدماتی و رفاهی بین راهی اشاره کرد و گفت: رانندگان بین المللی که وظیفه ترانزیت کالا از کشور به کشورهای دیگر را نیز بر عهده داشتند دچار مشکلاتی مثل ماندن در آنسوی مرزها شدند که باید از تحمل و صبر همه آنها و مردم صمیمانه قدردانی کرد که داوطلبانه و آگاهانه به دستورالعمل های اعلام شده از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا عمل کردند.
معاون اول رئیس جمهور از تلاش مسئولان راههای کشور برای ترمیم و متصل بودن شبکه جادهای کشور پس از بحرانها و موانع طبیعی ناشی از بارش برف و باران نیز قدردانی کرد و گفت: حتماً وزارت راه و شهرسازی باید به دنبال رفع مشکلات کسب و کارهای کوچک و خُرد که زودتر در بحران ها دچار آسیب می شوند از روش هایی که دولت مشخص کرده استفاده کند.
وی اقدامات وزارت راه و شهرسازی در ساخت بزرگترین آزادراههای کشور، اتصال پنج مرکز استان به شبکه ریلی و احداث بیمارستان ها و ساختمانهایی که در ایام کرونا در خدمت مردم بود را بسیار با ارزش خواند و بر طراحی مدلهای اقتصادی برای استفاده از منابع بازار سرمایه به منظور توسعه این اقدامات تأکید کرد.
پیش از سخنان معاون اول رئیس جمهور وزیر راه و شهرسازی گزارشی از عملکرد آن وزارتخانه در زمینه حمل و نقل کالا و مسافر توسط ناوگان جاده ای، ریلی و هوایی و دریایی کشور به منظور رفع نیازها و تأمین تجهیزات مورد نیاز بخش پزشکی به منظور مقابله با کرونا ارائه کرد.
در این جلسه همچنین از طریق ویدئو کنفرانس با استانداران هرمزگان و خوزستان و روسای سازمان بنادر شهید رجایی، بندر امام خمینی(ره) و بندر چابهار در خصوص میزان کالاهای اساسی موجود در بنادر و نحوه ترخیص سریعتر این محمولهها گفت و گو شد.