محمد حسین ارسطوزاده در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: از آنجا که تا کنون کارگاه و آزمایشگاه مرمت اشیای تاریخی در استان بوشهر وجود نداشت، مقرر شد ضمن ساخت موزۀ منطقهای خلیج فارس بخشی از این موزه به ساخت کارگاه و آزمایشگاه مرمت اشیای تاریخی اختصاص یابد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر، ادامه داد: با افتتاح رسمی موزۀ منطقهای خلیج فارس، نخستین کارگاه و آزمایشگاه مرمت اشیای تاریخی استان بوشهر نیز مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
به گفته این مقام مسئول در استان بوشهر، تا پیش از راهاندازی این کارگاه، تمام اشیای تاریخی نیازمند مرمت به کارگاههای سایر استانهای دارای این تجهیزات ارسال میشد که این امر علاوه بر ایجاد صدمات احتمالی به اشیا در مسیر نقل و انتقال، هزینهها و زحمات زیادی را به همراه داشت.
وی بیان داشت: کارگاه و آزمایشگاه مرمت اشیای تاریخی موزه منطقهای خلیج فارس دارای تجهیزات مدرنی است که میتواند در آینده اشیایی که از زیرِ آب نیز کشف میشوند را مورد مرمت و بررسیهای باستان شناسی قرار دهد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر اظهار داشت: این امر میتواند نقش مهمی در ارتقای دانش باستانشناسی زیرِ آب کشور داشته باشد.
ارسطوزاده خاطر نشان کرد: موزۀ منطقهای خلیج فارس بزرگترین موزه جنوب کشور است که با حجم بالای اشیا تاریخی نمایش داده شده به خوبی حکمرانی مردمان این دیار را از گذشتههای دور تا کنون بر خلیج همیشه فارس را مشخص میکند.
به گفته این مقام مسئول در استان بوشهر، ساختمان موزه منطقهای خلیج فارس با مساحت ۳۳۰۰ متر با ۱۵ گالری و ۵۳۰ متر مربع ویترین موزهای است که قسمت اعظمی از آثار تاریخی منقول استان و سایر استانهای همجوار واقع در کرانۀ خلیج فارس در آن به نمایش گذاشته شده و بخش زیاد این اشیا، میراث تاریخی به جا مانده از کرانه و پسکرانههای خلیج فارس است.
این مقام مسئول در استان بوشهر با اشاره به اینکه ساختمان این موزه یک بنای تاریخی است که جهت تبدیل شدن به موزه چندین سال است که مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است، بیان داشت: در این موزه تاریخ، اقلیم و مردمشناسی خلیج فارس به نمایش گذاشته شده است.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر عنوان کرد: تاریخ، اقلیم و مردمشناسی منطقۀ خلیج فارس از پیش از تاریخ تا دوران متأخر شامل دوران پارینه سنگی، پیش از تاریخ، دوره ایلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی، دوران اسلام و معاصر بوده که در دو بخش تاریخی و محتوایی در قالب گالریهای مختلف چیدمان شده است.
وی با اشاره به اینکه عملیات ساخت موزۀ منطقهای خلیج فارس به طور کامل به اتمام رسیده است، خاطرنشان ساخت: قرار است این موزه در آیندهای نزدیک در به بهره برداری رسد که همزمان با افتتاح این موزه از نخستین کارگاه و آزمایشگاه مرمت اشیای تاریخی استان نیز بهره برداری خواهد شد.
ارسطوزاده اظهار امیدواری کرد: با بهرهبرداری از موزۀ منطقهای خلیج فارس در استان بوشهر شاهد تحول اساسی در بخش حفاظت و مرمت آثار و اشیای تاریخی در استان نیز باشیم.