به گزارش مانا، شهرود امیرانتخابی گفت: آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی، میراث ماندگار کشورها و ملتهاست که باید تلاش کنیم به نسلهای بعد انتقال دهیم که یکی از بارزترین و شاخصترین میراثفرهنگی و تاریخی، رفتارها و فرهنگهای منطقهای و قومی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گیلان افزود: استان گیلان یکی از پهنههای با فرهنگ غنی و ارزشمند میراثفرهنگی است اما متاسفانه یکی از انواع میراثی که تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته، میراثدریایی است. با توجه به اهمیت این موضوع اداره کل میراثفرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان گیلان اقدام به ثبت میراثدریایی استان کرده است.
وی تصریح کرد: پرونده ثبت آثار میراث دریایی گیلان شامل 10 پرونده ثبتی است که شامل مهارت ساخت کرجی و قایق لوتکا، قایق سنتی کلاز که در شهر آستارا با چوب بلوط ساخته میشود، مهارت شور کردن ماهی، مهارت دودی کردن ماهی، مهارت پَرهکشی که یکی از انواع روشهای صید ماهیهای استخوانی است ، مهارت توربافی سنتی، مهارت در روش دام ماهی، نغمهها و ادبیات شفاهی که در هنگام ماهیگیری صیادان، لباس سنتی ماهیگیری به نام فوکا و مهارت ساخت ماشک یا سالی است.
این مقام مسئول در استان گیلان تأکید کرد: ثبت میراث ناملموس دریایی برگزرینی در دفتر میراث فرهنگی استان و کشور خواهد بود و گامی بزرگ در توسعه گردشگریدریایی محسوب میشود.