به گزارش خبرنگار بورس مانا، بورس تهران هفته گذشته با بازدهی نزدیک به چهار درصدی به کار خود پایان داد. به این ترتیب شاخص کل با ثبت رکوردهای جدید در کارنامه زمستانی سال ۹۸، توانست برای دومین هفته متمادی روزهای به یادماندنی را برای سرمایه گذاران به ثبت برساند.
در این میان سهام شرکت کشتیرانی ایران با ۱۵ درصد رشد قیمت از نمادهایی بود که نقش پررنگی در رشد شاخص کل بورس طی هفته گذشته داشته است.
اما در هفته گذشته نمادهای مرتبط به بازارهای جهانی به دلیل ریزش قیمت کامودیتیها ناشی از نگرانی شیوع ویروس کرونا، با بی اقبالی بازار و افت قیمت مواجه بودند.
آمار معاملات
در پایان معاملات دومین هفته بهمن ماه ۹۸، شاخص کل با حدود چهار درصد افزایش به رقم ۴۲۷ هزار و ۱۳۹ واحد رسید.
در پایان معاملات هفته منتهی به ۸ بهمن ماه ۹۸، شاخص کل ۱۵ هزار و ۹۲۸ واحد افزایش یافت و رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند.
شاخص کل هم وزن که مؤید روند حرکتی نمادهای کوچکتر است نیز در این مدت با هشت هزار و ۱۱۱ واحد افزایش معادل شش درصد به رقم ۱۳۹ هزار و ۹۶۲ واحد رسید.
در چهار روز کاری هفته گذشته، ارزش کل معاملات اوراق بهادار به ۱۶ هزار و ۴۱۸ میلیارد تومان بالغ شد که نسبت به هفته قبل افتی ۱۶ درصدی داشت.
در ضمن تعداد ۲۶ میلیارد و ۶۱۵ میلیون انواع برگه اوراق بهادار در بیش از دو میلیون و ۹۳۶ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب ۲۱ درصد رشد در حجم معاملات و ۱۶ درصد کاهش در دفعات معاملات را تجربه کردند.
عملکرد گروه حمل و نقل
شاخص صنعت حمل و نقل طی هفته گذشته با بازدهی نزدیک به هشت درصدی، روندی بهتر از شاخص کل را طی کرد.
به این ترتیب بررسی همه ۱۵ نماد حاضر در این گروه نشان میدهد که به جز یک سهم، سایر سهام حاضر در صنعت مذکور با رشد قیمتی مواجه شدند. در چهار روز معاملاتی هفته گذشته نماد خط دریا بندر با اُفت قیمت یک درصدی سهام، تنها شرکت این گروه بود که با کاهش قیمت سهم در تابلوی بازار مواجه شد.
در این میان شرکت کشتیرانی دریای خزر با نماد حخزر شاهد رشد بیش از ۱۸ درصدی در قیمت سهام بود و بیشترین افزایش قیمت را در میان ۱۵ نماد حاضر در این گروه داشت. پس از آن سهام شرکت کشتیرانی ایران قرار دارد که در معاملات هفته گذشته نزدیک به ۱۶ درصد بالا رفت. توکا ریل هم با بازدهی ۱۵ درصدی سومین نماد پربازده بازار در گروه حمل و نقلی بود.
همچنین در این گروه، روز چهارشنبه هفته گذشته نماد شرکت کشتیرانی ایران به دلیل رشد قیمت ۵۰ درصدی سهام ملزم به برگزاری کنفرانس اطلاع رسانی شد و شاهد توقف نماد آن بودیم.
جزییات عملکرد این گروه را در جدول زیر مطالعه کنید.
پیش بینی هفته با توجه به ورود نقدینگیهای پر قدرت به بازار، کارشناسان پیش بینی میکنند روند رشد قیمت سهام در بازار همچنان ادامه دار است. البته در مسیر صعودی بازار به طور قطع شاهد اصلاحهایی نیز خواهیم بود که طبیعی است.
پیش بینی میشود این هفته وضعیت بازارهای جهانی و نرخ کامودیتیها با توجه به کنترلهای شدید ویروس شایع شده در چین، بهبود یابد که به تبع آن میتوان شاهد بهتر شدن روند قیمت سهام کالامحورها در بازار بود.
همچنین رشد قیمت ارز در سامانه نیما نیز از دیگر اتفاقهای مثبتی است که میتواند سهام صادراتی را با اقبال مواجه کند. در کنار این موضوع، خبر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات شکر هم موضوع مهمی است که نشان از سیاستهای دولتی برای حذف تدریجی این ارز از چرخه اقتصادی دارد که میتواند سهام و گروههای مرتبط را تحت تاثیر قرار دهد.
در مجموع به نظر میرسد همه سیاستهای کلی اقتصاد در کشور به سمت تداوم روند صعودی بازار سهام و جذب نقدینگیهای سرگردان به سمت این بازار باشد.