به گزارش مانا، حامد عبدالهی فینی در این ارتباط اظهار کرد: با اجرای طرح پرورش میگو به شیوه متراکم و برداشت طی سه دوره در سال برای اولین بار در کشور، جزیره قشم تا افق 1400 به ظرفیت تولید بیش از 10هزار تن میگو در سال دست مییابد.
وی با تاکید بر راه اندازی نخستین مزرعه پرورش متراکم میگو کشور در قشم با هدف افزایش بهره وری تولید در واحد سطح، گفت: این اقدام الگویی برای سرمایه گذاری اصولی این بخش از صنعت شیلاتی کشور است.
مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: این جزیره در بخش تولید با دستاورد برداشت هفت تن میگو در هر هکتار، در مقایسه با نرم حدود سه تن در هکتار در نقاط مختلف کشور، رکوردار این صنعت است.
عبدالهیفینی با بیان سیاست سال 97 مدیریت شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم در ایجاد تجهیزات و تاسیسات نگهداری میگو به صورت گلخانه ای، افزود: برای بهره برداری بیشتر از این صنعت به سرمایهگذاری اصولی و استفاده از فناوریهای روز دنیا نیاز داریم.
این مقام مسئول گفت: متراکم سازی پرورش میگو در استخرهای بتنی امکان برداشت 20 تُن میگو در هر هکتار را فراهم می کند.
وی اضافه کرد: ایجاد و تکمیل زنجیره ارزش افزوده از تولید لارو، پرورش، فرآوری، بستهبندی و صادرات این محصول بخش دیگری از برنامههای سال 97 در این منطقه است.
عبدالهی ادامه داد: در حال حاضر دو مرکز تکثیر لارو هر کدام با ظرفیت تولید اسمی 20 میلیون قطعه در سال در جزیره قشم فعالیت میکنند.
وی اظهار کرد: برای تحقق تولید 10 هزار تُن میگو تا افق 1400 در جزیره قشم به یک میلیارد قطعه لارو نیاز داریم.
به گفته عبداللهی، برای تامین این میزان لارو، درخواست ایجاد سه مرکز تکثیر پیشرفته با ظرفیت 100 تا یک 150میلیون قطعه لارو توسط سازمان منطقه آزاد قشم به سازمان شیلات ایران ارائه شده است.
مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: 1759 هکتار اراضی برای توسعه زیرساختهای پرورش میگو در قشم شناسایی و بخش اعظم آن به سرمایهگذاران واگذار شده که اشتغال 600 نیروی کار مستیم از مزایای آن است.
وی با اعلام اینکه سال گذشته بیش از 600 تن میگو در قشم تولید شده است، اظهار کرد: برنامه فعالان این صنعت در قشم افزایش تولید تا دو هزار تن میگو در سال 97 است.
عبداللهی همچنین عنوان کرد: میگوهای تولید شده در قشم علاوه بر مصرف داخلی، به کشورهایی مانند چین، روسیه و فرانسه صادر میشود.