محمد مهدی بنچاری در گفتگو با خبرنگار مانا در بوشهر با بیان اینکه استان بوشهر در جوار خلیج فارس دارای بیشترین مرز دریایی است اظهار داشت: استان بوشهر با مساحتی در حدود 23 هزار و 167 کیلومتر مربع و 937 کیلومتر نوار ساحلی با خلیج فارس دارای بنادر کوچک و بزرگ بسیاری است.
وی بیان کرد: مهمترین و بزرگترین بنادر استان در زمینه حمل کالاهای تجاری، بندر بوشهر است که دارای پذیرش هشت میلیون تن کالا می باشد و توانایی خدماتی مانند فله، کانتینر، عمومی، مواد نفتی، نگهداری و پردازش کالا، محصولات سردخانه ای و مسافری را دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر با بیان اینکه استان بوشهر از حیث حمل و نقل دریایی در 10 ماه امسال در مجموع با 134 میلیون و 332 هزارتن جایگاه نخست کشور دارد افزود: از این حیث استان های بوشهر، هرمزگان، خوزستان به ترتیب با 50 ، 33 و 14.6 درصد دررتبه اول تا سوم حمل و نقل کانتینری کشور را به خود اختصاص داده اند و مابقی حمل و نقل دریایی کشور نیز مربوط به سایر بنادر است.
بنچاری اضافه کرد: در حوزه عملیات نفتی نیز استان بوشهر با قرار گرفتن در رتبه نخست کشور با 124 میلیون و 36 هزار تن جابه جایی معادل 73 درصد عملیات نفتی کشور را به خود اختصاص داد که فعالیت های این حوزه در بنادر عسلویه و خارگ صورت گرفته است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: در حوزه عملیات غیرنفتی نیز بنادر استان بوشهر با 10 میلیون و 295 هزار و تن جابه جایی 11درصد حمل و نقل دریایی کشور را به خود اختصاص داد و در رتبه سوم قرار گرفت.
بنچاری افزود: در 10 ماه سال جاری، 54 شناور در آب های استان بوشهر دچار حادثه شدند که با وجود شش مرکز امداد و نجات دریایی و 11 ایستگاه مخابراتی موجود در این استان توانستیم 287 نفر را از مرگ حتمی نجات دهیم.
وی تصریح کرد: بندر بوشهر با صدور 169 هزار گواهینامه مهارت 36 درصد از حجم کل گواهینامههای صادرشده در کشور، رتبه اول را بدست آورد و پس از آن استانهای هرمزگان و خورستان با 22 و 21 درصد در ردههای بعدی قرار دارند.