۰۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۰

امنیت دریایی نتیجه همکاری نیروی دریایی کشورهاست

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: امنیت دریاها بایداز سوی کشورهای مرتبط با همان منطقه که دارای حق مالکیت هستند، تامین شود.
نویسنده: سپیده یوسفی
کد خبر: ۷۵۸۸۸
امنیت دریایی نتیجه همکاری نیروی دریایی کشورهاست
به گزارش مانا امیر دریادارحبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در بالی اندونزی با 'ویرانتو' وزیر ارشد هماهنگی امور سیاسی، امنیتی و حقوقی این کشور جنوب شرق آسیا دیدار و گفت وگو کرد.
این دیدار در حاشیه سومین گردهمایی تخصصی (سمپوزیوم) امنیت دریایی در بالی اندونزی که با حضور ده ها فرمانده و هیئت بلندپایه نیروی دریایی 54 کشور جهان در حال برگزاری شد.
در این دیدار و مذاکره مقام های ارشد وزارت امور سیاسی، امنیتی و حقوقی اندونزی، ویرانتو را همراهی می کردند و در هیئت ایران نیز علاوه بر فرمانده نداجا، دریادار دوم حسین خانزادی معاون طرح و برنامه نیروی دریایی، دریادار دوم رضا عباسی فرمانده منطقه دوم دریایی ارتش، سرهنگ جهانگیر شریعت نماینده ستاد ارتش، ناخدا یکم سیاسی تژاد مشاور امنیتی، ولی الله محمدی نصرآبادی سفیر ایران در جاکارتا و شهریار دسین وابسته نظامی ایران در جاکارتا حضور داشتند.
وزیر ارشد هماهنگی امور سیاسی، امنیتی و حقوقی اندونزی در این دیدار با تشکر از مشارکت دریادار سیاری و هیئت بلندپایه نیروی دریایی ارتش ایران در نشست امنیت دریایی در بالی، این مشارکت و حضور را با اهمیت دانست و ابراز امیدواری کرد: نتایح این گردهمایی تخصصی باعث تامین بیشتر امنیت دریاها شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز ضمن تشکر از اندونزی برای میزبانی این گردهمایی و دعوت از هیئت ایرانی، گفت که مشارکت در گردهمایی تخصصی امنیت دریایی برای ایران از اهمیت بسیاری برخوردار است، چون ایران معتقد است بهره برداری از منابع غنی دریاها تنها در صورتی ممکن است که امنیت دریاها تامین شده باشد.
دریادار سیاری با تاکید بر اینکه امنیت دریاها بایداز سوی کشورهای مرتبط با همان منطقه که دارای حق مالکیت هستند، تامین شود، گفت که همکاری بین کشورهای مختلف منطقه امنیت دریاها را تامین می کند، به همین دلیل همکاری کشورها نه تنها باعث ایجاد امنیت بیشتر دریاها می شود، بلکه بهره برداری هر چه بیشتر از منابع دریاها از سوی کشورهای مختلف را بدنبال خواهد داشت.
وی برای توسعه همکاری نیروی دریایی ایران و اندونزی چند پیشنهاد ارائه کرد که سرفصل آن برگزاری دوره های مشترک برای افسران به ویژه افسران جوان نیروی دریایی دو کشور، همکاری برای مبارزه با تروریسم دریایی و دزدی دریایی، تبادل اطلاعات با نیروی دریایی اندونزی برای مبارزه با تروریسم دریایی و دزدی دریایی و دیدار ناو گروه های دو کشور بود.
'ویرانتو' وزیر ارشد هماهنگی امور سیاسی، امنیتی و حقوقی نیز در این دیدار با اشاره به اینکه موافق نقطه نظرات فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است، گفت: امنیت دریاها تنها با همکاری کشورهای مرتبط با آن پهنه آبی ممکن است و تامین خواهد شد.
وی بر توسعه و تعمیق روابط بین دو کشور در تمامی زمینه های موجود به ویژه همکاری بین نیروهای دریایی دو کشور تاکید کرد و خطاب به دریادارسیاری، گفت: از نزدیک تحولات ایران  دنبال می شود و می خواهم به شما پیشرفت کشورتان و موفقیت در تامین رفاه مردم را تبریک بگویم.
این وزیر ارشد اندونزی که نظارت بر وزارت دفاع، پلیس، ارتش و مراکز امنیتی و انتظامی را بر عهده دارد، با استقبال از پیشنهادهای فرمانده نداجا، گفت:  مطمئن است اجرایی شدن این پیشنهادها باعث توسعه هر چه بیشتر روابط دو کشور به ویژه مناسبات نیروی دریایی طرفین خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به زندگی با تسامح و تساهل اقوام و نژادهای مختلف با ادیان گوناگون در اندونزی، خاطرنشان کرد: رویکرد متفاوت اما متحد نقطه قوت اندونزی است و مردم این کشور در عین تفاوت با یکدیگر متحد هستند که نقطه اتکا مردم اندونزی محسوب می شود.
ویرانتو تصریح کرد: در اندونزی پنج دین اکثریت وجود دارد و پیروان این پنج دین به رغم تفاوت ها در نهایت با تسامح و تساهل و بردباری در کنار هم زندگی می کنند که نقطه قوت مردم اندونزی است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار از وزیر ارشد هماهنگی امور سیاسی، امنیتی و حقوقی اندونزی دعوت کرد تا به ایران سفر کند و راه های توسعه همکاری بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.
وی همچنین گفت: با اطمینان، امروز تسامح و تساهل و بردباری مردم اندونزی نتیجه سیاست های صحیح و درست بنیانگذاران و مقامات کنونی این کشور جنوب شرق آسیا است.
دریادار سیاری امنیت داخلی کشورها را نتیجه اتخاذ سیاست های دولتمردانی دانست که برای امور داخلی برنامه ریزی می کنند وعنوان کرد:امنیت برون مرزی و بین المللی نیز نتیجه همکاری کشورهای مختلف است و امنیت دریایی هم نتیجه همکاری نیروی دریایی بین کشورها است و خواستار اجرای دیپلماسی دریایی بین دو کشور شد.
وی با اشاره به ظرفیت های دو کشور ایران و اندونزی برای همکاری ها به ویژه بین نیروی دریایی دو کشور، از ویرانتو خواست از توسعه هر چه بیشتر روابط حمایت کنند.
فرمانده نداجا از این وزیر ارشد اندونزی برای سفر به جمهوری اسلامی ایران و بازدید از دستاوردهای ایران در حوزه های مختلف و از فرمانده نیروی دریایی ارتش اندونزی برای سفر به ایران و شرکت در اجلاس 'آیونز 2018' نیز دعوت کرد.
'ولی الله محمدی' سفیر ایران در اندونزی نیز در این دیدار با اشاره به روابط سازنده بین دو کشور و تشکیل دولت جدید ایران برای دومین دوره از سوی  دکتر حسن روحانی، خواستار سفر وزیر ارشد هماهنگی امور سیاسی، امنیتی و حقوقی اندونزی به ایران شدند وافزود: در این سفر ابعاد بیشتری از همکاری بین دو کشور می تواند در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران، اظهار داشت:  تجریه زیادی در مبارزه با تروریسم، جرائم فرامرزی، و جرائم تشکیلاتی وجود دارد و تهران آمادگی دارد این تجربیات را با اندونزی به اشتراک بگذارد.
وی افزود:مطمئن است سفر ویرانتو به تهران باعث می شود این همکاری ها به صورت جدی تر دنبال شود.
وزیر ارشد هماهنگی امور سیاسی، امنیتی و حقوقی اندونزی نیز ضمن تشکر از دعوت برای سفر به ایران، یادآورشد: تلاش می شود این سفر انجام شود.
شایان ذکر است دریادار سیاری روز چهارشنبه نیز در حاشیه این گردهمایی در بالی اندونزی به طور جداگانه با هیئت بلندپایه نیروی دریایی چین و هند از جمله دریاسالار 'وانگ هی' فرمانده ناوگان دریای جنوبی چین دیدار و برای توسعه همکاری ها در زمینه های آموزشی، فنی، عملیاتی و ... گفت وگو کرد.
ارسال نظرات
آخرین اخبار