مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: تالاب شادگان با وجود نعمت و ظرفیت های بی شمارش هیچگاه توسعه و احیای قابل توجه را به خود ندیده است و تاکنون تمام برنامه های تدوین شده برای آن به سرانجام نرسیده است.
دکتر خسرو نشان اظهار داشت: این در حالی است که اخیراً به علت شرایط بی نظیر تالاب حتی سرمایه گذاران خارجی نیز برای توسعه آن ابراز علاقه کرده اند.
وی خاطرنشان ساخت: علاوه بر جاذبه های طبیعی تالاب شادگان در این منطقه صنایع دستی نیز از رونق بسیار خوبی برخوردار است که می توان از آن بهره اقتصادی بیشتری نصیب گردشگران کرد.
این مقام مسئول در استان خوزستان، عبابافی و جاجیم بافی را دو صنعت رایج در شادگان عنوان کرد و گفت: صنایع دستی شادگان هم مانند سایر نقاط این ناحیه از بافت حصیر، بوریا، سبد و امثال آن تشکیل شده و برای تهیه آن از برگ درخت خرما و یا نی های تالاب شادگان استفاده می شود.
به گفته وی، از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از۲۶ هزار نفر گردشگر داخلی و خارجی به تالاب بین المللی شادگان سفر کرده اند.
دکتر نشان در ادامه بیانات خود عنوان کرد: همچنین تالاب بین المللی شادگان به عنوان بزرگترین تالاب های در جنوب غرب کشور در سطح کشور توسط گردشگران داخلی و استان خوزستان مورد بازدید علاقه مندان قرار گرفته است.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان خاطرنشان ساخت: این تالاب با قرار گرفتن در محورهای مواصلاتی استان دارای موقعیت ویژه ای است و برای بسیاری از مسافران جذابیت های لازم را دارد و می تواند مورد توجه مردم سراسر کشور قرار گیرد.
وی در ادامه اذعان داشت: همچنین دو روستای «رگبه» و «صراخیه» واقع در ساحل تالاب شادگان به عنوان روستاهای هدف گردشگری در این شهرستان شناسایی و به ثبت رسیده اند که گردشگران زیادی را در طول سال جذب می کنند.
این مقام مسئول در استان خوزستان بیان کرد: از ویژگی های مهم و بی نظیر تالاب بین المللی شادگان می توان به مقیاس بزرگ، طبیعی بودن، تنوع زیستگاهی و نقشی که در تامین معاش ساکنان محلی ایفا می کند، اشاره کرد.
دکتر نشان یادآور شد: علاوه بر شهرستان شادگان شهرهای آبادان و ماهشهر به همراه تعداد زیادی روستا در حاشیه این تالاب بین المللی واقع شده اند.
وی اذعان داشت: بنابراین می توان از سایر بخش های تالاب شادگان به جز روستاهای صراخیه و رگبه در شهرستان شادگان در راستای جذب گردشگر بهره برد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان تاکید کرد: طی سالهای اخیر اقدامات بسیار مناسبی در راستای ساماندهی گردشگری تالاب شادگان صورت گرفته است.
وی با اشاره به تخصیص اعتبارات استانی در این راستا از ساماندهی اسکله صراخیه،محوطه سازی، ایجاد پارکینگ، سرویس بهداشتی و ... در حاشیه تالاب شادگان اشاره کرد.
لازم به ذکر است، تالاب بینالمللی شادگان در جنوب غربی ایران و در جنوب شهر شادگان در استان خوزستان واقع شدهاست و رودخانه جراحی بزرگترین تامین کننده آب این تالاب است این تالاب دارای تنوع زیستی غنی و جاذبه های گردشگری فراوان است. تالاب شادگان یا هورالفلاحیه از معدود تالاب هایی است که در سازمان بین المللی یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.
مساحت تالاب شادگان که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده، 400 هزار هکتار است اما اندازه گیری سال 1383 مساحت تالاب را حدود 54 هزار هکتار نشان می دهد.
این تالاب زیستگاه 174 گونه پرنده است که 13 گونه از آنها مانند اردک مرمری، پلیکان پا خاکستری، عروس غاز، اردک سرسفید، گیلانشاه خالدار، عقاب شاهی، عقاب تالابی خالدار و عقاب دریایی دم سفید در معرض خطر انقراض جهانی است.
در این تالاب، انواع ماهیان آب شیرین و شور مانند بنی، شیرید، حمری، شانک، ماهی های پرورشی و پرندگانی چون فلامینگو، حواصیل، لک لک، غاز وحشی، اردک،گراز،و … زیست می کنند. تنها زیستگاه و محل زاد و ولد اردک کرکری در جهان این تالاب است و پرندگانی چون «گیلانشاه خالدار» و «اکراس آفریقایی» نیز از نمونه های بسیار کمیابی هستند که در این منطقه یافت می شوند.