به گزارش خبرنگار مانا، ضیاء الدین الماسی در نشست خبری که در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست برگزار شده بود گفت: عمدتاً چهار نوع آلودگی، دریاهای ایران را تهدید می کند که این آلودگی ها با افزایش فعالیت های نفتی، گاز، پتروشیمی، فلزات سنگین، پسآبهای انسانی و همچنین فعالیت های کشاورزی تشدید می شود.
وی افزود: برای کنترل هر یک از این آلودگی ها برنامه ویژه ای از سوی معاونت محیط زیست دریایی تدوین شده است.
مدیرکل دفتر آلودگی های دریایی معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان ساخت: در همین راستا مطالعات و پایش های تخصصی آغاز شده است.
الماسی به آماده سازی مقدمات پایش فلزات سنگین و مواد آلی پایدار در آب های جنوبی کشور اشاره و تصریح کرد: همچنین مطالعاتی به منظور بررسی آلودگی های نفتی در دریای جنوب آغاز شده است که در این راستا منشا یابی آلودگی های نفتی در اولویت قرار دارند.
وی اظهار امیدواری کرد: باید بتوانیم با اقدامات کارشناسی شده در راستای کاهش آلودگی آبهای کشور در سه دریای خزر، عمان و خلیج فارس اقدامات اساسی را انجام دهیم.
مدیرکل دفتر آلودگی های دریایی معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه سخنان خود به انجام پایش های میکروبی در آب های ساحلی به ویژه شناگاه ها در آبهای شمالی و جنوبی کشور اشاره کرد و گفت: این پایش ها به طور مداوم با مدیریت معاونت محیط زیست دریایی در حال انجام است و نتایج حاصل از آن به طور دقیق ثبت و با نتایج قبلی مقایسه می شود.
الماسی افزود: این نتایج نشان می دهد آلودگی میکروبی در شناگاه های شمالی کشور به مراتب بیشتر از آلودگی در شناگاه های جنوب است.
وی دلیل این امر را شوری بیشتر آب و دما و حرارت بالا در جنوب کشور دانست که تا حدودی باعث نابودی طبیعی میکروب ها می شود.