رئیس محیط زیست دریایی اداره حفاظت محیط زیست استان خوزستان در گفتگو با خبرنگار مانا اظهار داشت: پایش دلفین های گوژپشت واقع در خورموسی از فرودین ماه امسال آغاز شده است.
محمد صادق صبا، تصریح کرد: در این پایش میزان پراکنش این گونه از پستانداران دریایی در خور موسی را مورد بررسی قرار می دهیم.
این مقام مسئول در استان خوزستان گفت: به این ترتیب در آینده اطلاعات خوبی از میزان پراکنش دلفین های گوژپشت درخور موسی خواهیم داشت و این امر می تواند به حفاظت بیش از پیش این پستانداران دریایی کمک شایانی کند.
وی همچنین از اجرای پروژه دیگری در خصوص حفاظت از دلفین های خورموسی خبر داد و گفت: این پروژه با هدف مشخص شدن پهنه بندی و پراکندگی زیستگاه های دلفین ها در خور موسی توسط کارشناسان مربوطه انجام می شود.
رئیس محیط زیست دریایی اداره کل محیط زیست استان خوزستان بیان کرد: این پروژه با همکاری مشترک اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان و دانشگاه صنعتی اصفهان انجام می شود.
به گفته صادق صبا ،این پروژه بر پایه روش های علمی انجام می شود و در نهایت برآورد معقولی از تعداد دلفین های خور موسی را به دست خواهد آورد.
وی تاکید کرد: اعتبارات لازم جهت انجام این پروژه از محل اعتبارات ملی سازمان حفاظت محیط زیست تامین می شود.
رئیس محیط زیست دریایی اداره کل محیط زیست استان خوزستان خاطرنشان ساخت: به منظور انجام این پروژه تاکنون بالغ بر 750 میلیون ریال اعتبار هزینه شده است.
این مقام مسئول در استان خوزستان تصریح کرد: این پروژه برآورد جمعیت دلفین ها از اوایل سال 92 آغاز شده است و پیش بینی می شود تا پایان امسال به اتمام رسد.
رئیس محیط زیست دریایی اداره کل محیط زیست استان خوزستان عنوان کرد: انجام این پروژه باعث می شود تا اسناد دقیقی از میزان جمعیت دلفین های خور موسی کسب کنیم.
وی افزود: تا کنون اطلاعات و آمار و ارقامی در خصوص پراکنش دلفین ها در آبهای خوزستان نداشته ایم.
صادق صبا با اشاره به اینکه حفاظت از دلفین های خلیج فارس هیچگاه به صورت علمی انجام نشده است، اذعان داشت: بعد از انجام این پروژه می توان اقدامات حفاظتی برای دلفین های منطقه را بر اساس روش های علمی و اصولی انجام داد.
رئیس محیط زیست دریایی اداره کل محیط زیست استان خوزستان یکی از آبزیان عظیم الجثه خور موسی را به جز دلفین ها، وال کوسه عنوان کرد و گفت: وال کوسه به طول هشت متر شبیه کوسه است و از پلانکتون ها تغذیه می کند و در خور موسی به وفور دیده میشود.
صادق صبا با بیان اینکه نهنگ ها گونه های مهاجر محسوب می شوند و در آبهای خلیج فارس زیست نمی کنند، اظهار داشت: در منطقه بحرگان هندیجان برخی اوقات نهنگ مشاهده می شود که به طور قطع از آبهای آزاد برای گشت زنی وارد خلیج فارس شده اند و دوباره وارد اقیانوس خواهند شد.
وی بیان کرد: حفاظت از نهنگ های ورودی به آبهای خوزستان به دلیل مهاجر بودن آنها نمی تواند به صورت کامل انجام شود و در این خصوص نیز تا کنون تحقیقات و پایش های منسجمی انجام نشده است.