به گزارش مانا، خبرگزاری آمریکایی رویترز با انتشار گزارشی درباره بارگذاری مینهای دریایی روی قایقهای تندرو در جریان جنگ تحمیلی دوازده روزه، از جدیت ایران برای مینگذاری تنگه هرمز و نگرانی مقامات آمریکا خبر داد.
رویترز به نقل از دو مقام آمریکایی نوشت: پس از حمله اسرائیل، نیروهای مسلح ایران مینهای دریایی را روی قایقهای تندرو در خلیج فارس بارگذاری کردند. این اقدام نیروهای مسلح ایران بیسابقه بود و منابع اطلاعاتی آمریکا هرگز مشابه این رفتار را گزارش نکرده بودند.
بارگذاری مینها در قایقهای تندرو نشان میدهد که ایران درباره بستن شلوغترین مسیر کشتیرانی در جهان جدی است؛ اقدامی که در صورت وقوع تجارت جهانی را به شدت مختل میکند. یکپنجم از محمولههای نفت و گاز جهان از تنگه هرمز عبور میکند و مسدود شدن آن قیمت انرژی را در جهان افزایش میدهد.
منابع اطلاعاتی در آمریکا چگونگی تشخیص بارگذاری مینها روی قایقهای تندروی سپاه توسط ایالات متحده را فاش نکردهاند، اما چنین اطلاعاتی معمولاً از ترکیب تصاویر ماهوارهای و گزارش جاسوسهای سازمان سیا حاصل میشود.
این تحولات در شرایطی روی میدهد که نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد و پنتاگون، درخواست پاسخگویی رویترز را مسکوت گذاشتهاند.
تنگه هرمز با فقط ۳۴ کیلومتر عرض خلیج فارس را به دریای عمان متصل میکند. اعضای کلیدی اوپک از جمله عربستان سعودی، امارات، کویت و عراق نفت خام خود را از طریق این تنگه و اغلب به کشورهای آسیایی صادر میکنند. قطر، یکی از بزرگترین صادرکنندگان گاز طبیعی مایع (LNG) در جهان است و تمام صادرات خود را از این مسیرانجام میدهد.
بر اساس اطلاعات آژانس دفاعی آمریکا، ایران هزاران مین دریایی در اختیار دارد که میتوانند با استفاده از قایقهای کوچک و تندرو به سرعت تنگهی هرمز را مینریزی کرده و در عبور و مرور کشتیها کنند.
ناوگان پنجم ارتش آمریکا که در در بحرین مستقر است، مسئول حفاظت از تجارت در منطقهی خلیج فارس و دریای عمان را بر عهده دارد. ارتش آمریکا از چهار کشتی با قابلیت ضد مین در منطقه برخوردار است، اما تمام کشتیهای ضدمین در جریان تبادل آتش میان ایران و اسرائیل، به طور موقت به خارج از بحرین منتقل شد تا از حمله تلافیجویانه ایران به آنها جلوگیری شود.