احمد جباری در گفتوگو با خبرنگار مانا در بندرعباس، اظهار کرد: توسعه دریامحور و اقتصاد دریا که اخیراً بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته، موضوعی بسیار کلی است و لازم است تا تصویر روشنی از آن ترسیم شود.
وی با اشاره به اینکه اساس هر جامعه به شاخصهای توسعهای آن بستگی دارد و اقتصاد دریا محور یکی از ظرفیتهای کلیدی توسعهای منطقه غرب هرمزگان است، افزود: وظیفه دولت و نمایندگان مردم، قانونگذاری، شناسایی مسائل و دغدغههای مردم و ارائه راهکار مناسب برای حل مشکلات است.
نماینده مردم بندرلنگه، پارسیان و بستک در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اقتصاد دریا محور بهعنوان یک ظرفیت ویژه در راستای توسعه و پیشرفت غرب هرمزگان باید مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: اقتصاد دریا محور بهعنوان یک ظرفیت ویژه در راستای توسعه و پیشرفت شهرستان و حتی غرب استان باید مورد توجه قرار گیرد.
این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اقتصاد دریا محور تنها به جنوب کشور محدود نمیشود و شمال کشور نیز با چالشهای توسعه نیافتگی در این حوزه مواجه است.
به گفته وی، بندر مقام بهعنوان یک بندر ویژه در حوزه گردشگری، نمونهای از شاخصهای توسعه است که میتوان با اتکا به ظرفیتهای آن گامهای بزرگی در حوزه توسعه گردشگری و اقتصاد مردمی ساحل نشینان برداشت.
این نماینده مجلس گفت: ۴۰ درصد مرزهای ایران در مجاورت دریا و هفت استان با حدود یک چهارم مساحت کشور در امتداد نوار ساحلی است، بر همین اساس، این ظرفیت جغرافیایی سیاسی بیانگر اثر سیاستگذاری و برنامه ریزی برای بهره مندی از مواهب سرشار پهنههای آبی، بر رشد اقتصادی است.
وی اضافه کرد: طبق مطالعات انجام شده، اقتصاد دریامحور شامل سه دسته فعالیتهای اقتصادی «مبتنی بر دریا»، «مرتبط با دریا» و «در محیط مجاور با دریا» است. بر این مبنا، نظام مسائل اقتصاد دریامحور شامل ۲۶ دسته فعالیت اقتصادی احصاء شده و نشان داده شده که این دسته بندی با خط مشیهای سیاستهای کلی توسعه دریامحور، تطابق دارد.
دبیر اول کمیسیون عمران مجلاس شورای اسلامی تصریح کرد: اقتصاد دریامحور راهبردی اساسی، توسعهای و کنشگرا و در نهایت تحول آفرین است، زیرا در سطح بالایی نهادها و سازمانهای زیادی را درگیر میکند.
جباری همچنین توسعه زیرساختها، توجه به فرصتهای اقتصادی، ترسیم چشمانداز بلندمدت و همکاری و همت مردم و دستگاهها را از ضروریات دستیابی به اقتصاد دریا محور خواند و افزود: پیشرفت و توسعه یک شهرستان بهسرعت تحقق نمییابد و نیاز به راهکارهای مؤثر، استفاده از نیروی جوان و همکاری همگانی دارد.