به گزارش خبرنگار مانا، رئیس سازمان شیلات ایران در مراسم افتتاحیه گفت: امنیت غذایی مسأله درجه یک کشور بوده و ما در حوزه تولید آبزیان چهلمین کشور از بین ۱۸۰ کشور هستیم که یکی از ظرفیتهای اقتصادی کشور به شمار میرود.
سید حسین حسینی با بیان اینکه ایران دارای پنج هزار و ۶۸۰ کیلومتر ساحل است، افزود: امنیت غذایی در این بخش هم در سایه وفاق ملی و مشارکت مردم محقق میشود.
وی تصریح کرد: فائو مکلف کرده تا سال ۲۰۵۰ میلادی برای نجات بشر از قحطی غذا از طریق شیلات اقدام شود و در این خصوص به سه موضوع اشاره کرده است؛ نخست، آبزی پروری جزو پروتئینهای کم آببر است؛ دوم، گازهای گلخانهای امروز معضل جهان بوده و حوزه آبزیان اثر کمتری در گازهای گلخانهای دارد و سوم هم سلامت و قدرت جذب پروتئین آبزیان نسبت به سایر پروتئین اهمیت بیشتری دارد.
رئیس سازمان شیلات ایران در ادامه سخنان خود به پنج راهبرد برای تحقق افزایش تولید پرداخت و گفت: نخست، بهرهبرداری پایه از منابع آبی دنیا که علاوه بر حفظ وضعیت موجود در تولید گوشت سفید لازم است بچه ماهی تولید و رهاسازی شود تا ذخایر دریایی کاهش پیدا نکند. دوم، استفاده از دریا و تمام کرانههای آن موضوع بعدی است. همچنین، افزایش بهرهوری با تسهیلگری رسوخ دانش ضرورتی اجتناب ناپذیر است. استفاده از نانو حباب، آبهای مغناطیسی و پودر پریبیوتیک به جای آنتی بیوتیک، ورود هوش مصنوعی و استفاده از انرژی خورشیدی از جمله فنّاوریهای نوینی است که میتوانند بهرهوری را ارتقا دهند.
وی افزود: افزایش آبزیِ مصرفی از طریق ارزانسازی و فرهنگسازی از دیگر راهبردهای سازمان شیلات ایران است.
در ادامه این مراسم علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ظرفیتها و توانمندیهای ارزشمندی چه به لحاظ خدادادی و چه با نفوذ دانش در کشور وجود دارد. دام و طیور با توجه به محدودیتهای آبی و خاکی کشور و نیز چالش تغییر اقلیم و گازهای گلخانهای در حال جایگزین شدن با پروتئینهای دریایی است که آسیب کمتری به محیط زیست وارد میکند.
وی افزود: پشتیبانی و حمایت دامپزشکی از صنعت شیلات از دو بعد سرمایه گذاری و سلامت و کیفیت آبزیان است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای تأمین سرمایه مورد نیاز باید صادرات داشته باشیم و در بخش سلامت محصولات باید شاخصها تدوین و تعریف شود.
وی با اشاره به اینکه ۱۴۱ شرکت داخلی و چهار شرکت خارجی در هشتمین نمایشگاه شیلات حضور دارند، گفت: مهمترین هدف آن ارتقای امنیت غذایی بر اساس برنامه تکلیف شده در برنامه هفتم توسعه و سند امنیت غذایی کشور است.
گفتنی است، هشتمین نمایشگاه بینالمللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته از ۱۳ تا ۱۶ آذر ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برقرار بود.