۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۲

بررسی علت تلفات فوک‌های خزری در سطح بین‌المللی

مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در سال‌های اخیر شاهد تلفات غیرعادی گونه با ارزش فوک‌های خزری به عنوان تنها پستاندار دریای خزر  بوده‌ایم، گفت: بررسی علت تلفات فوک‌های خزری در سطح ملی و بین‌المللی در حال انجام است.
کد خبر: ۱۰۱۲۴۶

بررسی علت تلفات فوک‌های خزری در سطح بین‌المللی

 

محمد طالبی متین در گفتگو با خبرنگار مانا گفت: همه ساله به ویژه در نیمه دوم سال  تعدادی لاشه فوک خزری در سواحل کشور به دلایل مختلفی از جمله آلودگی‌های دریایی، بیماری‌های ویروسی و میکروبی، کاهش میزان مواد غذایی و فعالیت‌های صیادی دیده می‌شوند.

مدیر‌کل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر شاهد تلفات غیرعادی این گونه با ارزش بوده‌ایم، بیان داشت: در این راستا از سوی سازمان حفاظت محیط زیست هماهنگی با سازمان دامپزشکی و ادارات کل محیط زیست استان‌های ساحلی به انجام رسیده است.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: این هماهنگی‌ها به منظور علت یابی مرگ فوک‌ها و نیز در خصوص دفن بهداشتی لاشه‌ها به عمل آمد که در این خصوص شاهد همکاری‌های مؤثر سازمان دامپزشکی بودیم.

طالبی متین با بیان اینکه در سال‌های اخیر شاهد تلفات غیرعادی گونه با ارزش فوک‌های خزری به عنوان تنها پستاندار دریای خزر  بوده‌ایم، گفت: بررسی علت تلفات فوک‌های خزری در سطح ملی و بین‌المللی در حال انجام است.

به گفته وی، به محض اینکه  بررسی‌ها در خصوص علت تلفات فوک خزری از سوی کارشناسان مربوطه مشخص شود، نتایج حاصله از سوی سازمان محیط زیست اعلام عمومی خواهد شد.

فوک خزری گونه پستاندار دریایی کمیاب است که تنها در دریای مازندران و رودخانه‌های منتهی به آن مانند ولگا و اورال زندگی می‌کند. این‌گونه تنها پستاندار دریای مازندران به‌شمار می‌آید و به دلیل صید بی‌رویه و به هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت نیازمند به حمایت بین‌المللی است. فوک کاسپین به‌طور میانگین یک و نیم متر طول و ۸۰ کیلوگرم وزن دارد و یکی از کوچک‌ترین انواع فوک به‌شمار می‌رود. ساحل‌نشینان شمال به این جانور سگ آبی می‌گویند. این گونه فوک در میان هزار نوع جاندار دریای مازندران تنها پستاندار این دریاچه به‌شمار می‌آید.

ارسال نظرات
آخرین اخبار