به گزارش مانا از بندرعباس، «حسین عباسنژاد» طی نشست با معاون راهآهن ایران افزود: با همکاری و تعامل با راهآهن منطقه استان هرمزگان چند طرح در دست اقدام داریم که یک بخش آن طرحهای توسعهای در بخش شانتینگ یاردهای ریلی و همچنین تجهیزات و رفع نواقص اسکله هاست که در مدت یک سال باید انجام بگیرد.
وی در این رابطه به مرحله نخست عملیات اجرایی احداث کریدور خطوط لوله و ساماندهی پایانه نفتی در بندر شهید رجایی در تیرماه امسال اشاره کرد و ادامه داد: متصل نبودن شانتینگ یارد یا محوطه اختصاصی ریلی در این بندر در گذشته یکی از محدودیتهای توسعه در حمل فرآوردههای نفتی بوده، اما با ساماندهی و سرعتبخشیدن به این طرح و همچنین افزایش خطوط ریلی، حجم و سرعت صادرات مواد نفتی نیز افزایش خواهد یافت.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با بیان اینکه شکوفایی چرخه صادرات مواد معدنی و فرآوردههای نفتی با توسعه حملونقل ریلی رابطه تنگاتنگ دارد، سرمایهگذاری بخش خصوصی در بخش احداث اسکلهها و پایانه مواد معدنی با استفاده از تجهیزات ریلی بندر شهید رجایی را یکی از طرحهای توسعهای شاخص در این بندر عنوان کرد.
عباسنژاد ادامه داد: با توجه به اینکه تمامی کالای صادراتی مواد معدنی به صورت مکانیزه و از طریق خطوط ریلی انجام خواهد شد، ضروری است به منظور سرعت بخشی و استانداردسازی عملیات تخلیه و بارگیری مواد معدنی، تعداد یاردها در شمال بندر شهید رجایی نیز افزایش پیدا کند.
به گفته وی؛ درحال حاضر ظرفیت عملیات بندری در بخش ریلی بندر شهید رجایی ۱۳ میلیون تُن بوده با احداث و تکمیل پایانه مواد معدنی به ۲۸ میلیون تُن میرسد.